Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ma indul a Viasat6-on a You’re the Worst (magyar címén tessék megkapaszkodni: Gázos páros), ami a legjobb dolog, ami a sitcomokkal történhetett az utóbbi években.

A Gázos páros olyan vígjátéksorozat, amit nagyon kevesen mernek bevállalni. Totálisan szembemegy mindennel, amit az átlag néző kedvel, azaz mégsem teljesen, hiszen az alapja mégiscsak a szerelem, de ez a szerelem két igazán tahó ember között szövődik, és mindent elkövetnek azért, hogy az alkalmi szex ne változzon hirtelen mágikus módon kapcsolattá. Tényleg mindent.

A Gázos páros főhősei Gretchen (Aya Cash) és Jimmy (Chris Geere) egy borzasztóan sikerült esküvőn találnak egymásra, bár azt azért hozzá kell tenni, hogy az esküvőt pont egyikük teszi tönkre, a másikuk csak simán sunnyogva bomlasztja a rendszert. Aztán felmennek a sráchoz, és dugnak. Nincs jobb szó erre, semmi érzelem, semmi kötelezettség, csak több póz és némi duma a menetek között. Az van. Semmi más.

Jimmy íróként dolgozik, de meglehetősen megbukott a könyve, amit akár jól is viselhetne, ha széplelkű srác lenne, de egy utolsó paraszt, és ezt büszkén is vállalja. Gretchen zenekarok PR-menedzsere, természetesen nem Zorán-lelkű, problémamentes zenészeké, ami tök jól tud jönni, ha depressziós vagy, és hát Gretchen depressziós, bár ezt nem köti a világ orrára, az viszont azonnal lejön mindenkinek, hogy rettenetesen nehéz ember. És ha két rettenetesen nehéz ember találkozik, majd a szexet teszik meg kapcsolatuk alapjaként, akkor abból nem sülhet ki semmi jó. Pláne, ha mindketten rettegnek a kapcsolatoktól.

Azért nagyon jó a Gázos páros, mert magasról tojik arra, hogy mit akarsz látni egy párkapcsolati sitcomban, és ez a nagy renitenskedés iszonyú jól működik. Persze néhány elemet azért megtart a jól megszokott sémákból, van például depressziós, vicces arcú lakótárs és furcsa barátnő is, de minden más elemében valami egészen újszerű a You’re the Worst. Beteg emberek kavarognak és élnek egymás mellett, néha egymással, éppen ahogy kedvük tartja. Nagyon ügyesen hozták össze, hogy a sorozat hangneme is úgy keveredjen, ahogy a gázos páros, egy brit és egy amerikai kapcsolata… bocsánat, nem kapcsolata nem hozhat ki mást papíron, mint egy brit és amerikai ízekkel is operáló sorozatot, amire tényleg nem volt még példa a tévétörténelemben.

A Gázos páros odakint már három évadot is lenyomott, idén jön a negyedik, nálunk most indul a Viasat6-on az első, minden hétköznap este 23:00-tól lehet majd nézni és röhögni, és tényleg azt ajánljuk, hogy nyomd végig az első évadot teljes egészében, mert valami olyat fogsz látni, ami nem szokványos ugyan, de valami veszettül szórakoztató, és nagyon más. És marhára örülünk annak, hogy végre bevállalta itthon egy csatorna.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.