Egy riporter megkérdezte Jason Momoát, megbánta-e, hogy a Trónok harcában a karaktere szexuális erőszakot követett el

Amikor a The New York Times készít interjút egy világsztárral, azt gondolnád, hogy nem igazán hangzanak el hülye kérdések, a Jason Momoával levezényelt beszélgetés során a riporter mégis kérdezett valamit, ami még a színészt is meglepte. Ki is kérte magának, ahogy illik.

Az HBO Trónok harca című sorozatában Momoa a dothraki uralkodó, Khal Drogo karakterét játszotta, aki érdekházasságra lép a Vastrónra pályázó Daenerys Targaryennel (Emilia Clarke). Mivel a sztori szerint a dothrakik kegyetlen harcosok és nem épp romantikus szeretők, ezért a nászéjszakán Drogo megerőszakolja újdonsült nejét, akinek végül sikerül szeretetre nevelnie férjét.

A Trónok harca egyébként rengeteg kritikát kapott azért, ahogyan a női karaktereivel bánt, hiszen a nők sérelmére elkövetett erőszak és tárgyiasítás rendszeresen megjelenő motívumok voltak a szériában. Ez a vád természetesen a #metoo mozgalom megjelenése után lett népszerű, de mivel a sorozat egy kvázi középkorban játszódó fantasy, ezért az alkotók védekezése, mely szerint a kifogásolt mozzanatok művészeti szempontból indokoltak, még ma is megalapozottnak tűnik.

David Marchese valószínűleg ezt másként gondolja, hiszen az interjú során nem átallott egy olyan kérdést feltenni Momoának, mely egy az egyben úgy hangzott, mintha a színész felelősségét firtatná a képernyőn megjelenő erőszak miatt. Marchese először megjegyezte, hogy a sorozat rengeteg vitát generált amiatt, ahogyan a sztorija bánt a női karakterekkel, majd a Daenerysszel szembeni szexuális erőszakra utalva feltette a következő kérdést a meglepett Momoának:

Az sem lett volna túlzás, ha Momoa így reagál: Normális maga? Színész vagyok. Mégis mit bánjak meg? Nem azért csináltam, mert örömömet lelem az ilyesmiben!, de ehelyett ő szinte átment védekezésbe, mintha bármi szégyenkezni valója lenne amiatt, hogy a munkáját végezte.

Ezután egy kicsit kínos fordulatot vett az interjú, a sztár ugyanis több rövid választ is adott, mintha valami motoszkálna a fejében. A beszélgetés végén aztán kiderült, mennyire felkavarta a fenti kérdés, hiszen az utolsó szó jogán a következőképpen tette helyre a riportert:

Majd ismét hozzátette:

Nos, szerintünk Momoa még finoman is fogalmazott.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.