Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ma lett 50 éves Jason Statham, aki jelenleg már inkább csak egy izmos akcióhős a kezébe rohadt kormánnyal és fegyverrel. De még Statham is képes volt karrierje során meglepni mindenkit néhány filmmel. Méghozzá ezekkel.

London

Amikor azt hiszed, hogy a film címe a történet helyszínét is jelenti egyben, de nem, ezúttal London egy női név, méghozzá Jessica Bielé, akit vissza szeretne szerezni egykori barátja. Ennek érdekében rengeteg drog fogy és nagyon sok dialógus indul egy partin, ahol Statham hajjal (!) kerül elő, és még az is kiderül róla, hogy van érzéke a drámai szerepekhez. Lassú ez a 2005-ös film, de kellemes meglepetés.

A ravasz, az agy és két füstölgő puskacső / Blöff

Kénytelenek vagyunk ezt a két filmet együtt kezelni, hiszen a színész gyakorlatilag ugyanazt a szerepet hozza bennük, és milyen jól hozta őket, atyaúristen! Akkor még azt hittük, Statham lesz a tipikus brit faszagyerek, aki menekül a rendőrök elől, keményen néz, majd bemond egy nemzedéki egysorost. Ezek közül a rendőrök elől menekülés a mai napig is megy neki.

A banki meló

Olvastad a címét, gondoltad, na már megint itt Az olasz meló, csak most éppen más a helyszín. Aztán jött a menetrend szerinti saller az egyes vágányon, mert drámát kaptál a pénzedért, méghozzá emlékezeteset, feszültet, amelyben Statham hús-vér embert, és nem szuperhőst alakít, amikor elvállal egy bankrablást.

Revolver

Guy Ritchie egyik legellentmondásosabb filmjében az ápolatlan, szakállas Statham már megint megmutatja, hogy jó színész lenne ő, ha nem ragadt volna bele a fekete kocsikkal furikázó, mindkét kezében stukkerrel hadonászó megmentő szerepébe. A Revolver sokaknál kiverte a biztosítékot kusza és sokszor érthetetlen sztorija miatt, de főleg az ő színészi játéka miatt is a jobb Ritchie-megmozdulások között illik számon tartani.

Gépállat SC

A '74-es The Longest Yard (magyarul a szörnyűséges Hajrá, fegyencváros! címen futott) sokadik remake-jét maga Vinnie Jones rendezte, ennek megfelelően vicces, agresszív és nagyon brit egyszerre. A világot nem váltotta meg, de Monk, a finoman szólva is beteges kapus szerepében Statham kifejezetten szórakoztató és félelmetes is volt.

A kém

A Budapesten forgatott akció-vígjátékban megtörtént az, amit sosem hittünk volna: Jason Statham komplett hülyét csinált önmagából. Azért szerződtették, hogy játssza el minden idők legkeményebb titkosügynökét, akinek persze csak a szája nagy, de az annyira, hogy belefér az egész univerzum. Keménykedik ugyan, de más keménykedés ez, konkrétan kifordítja magából akció-életművét, és ettől valami egészen hihetetlenül szerethetővé vált. Bár lenne több ilyen mozija!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.