Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Gyerekkel moziba járni azért is veszélyes, mert míg ő rommá röhögi magát a cuki lényeken, mi izzadva szenvedjük végig azt a másfél órát, ha a film nem akar a haverunk lenni. A Jégkorszak még mindig a jó barátunk.

Már megint 3D-ben, újra a régi szereplőkkel indul a balhé. Bár a sorozat az első rész után már sokkal erősebben célozta meg a fiatal korosztályt, valamiért felnőtt fejjel is kíváncsiak vagyunk Sidre, meg az idióta Motkányra, aki nehezebben tudja beszerezni a makkot, mint az egyszeri rajongó az Amerikai nindzsa első részét narrátorral.

A fagyás megvolt, az olvadás megvolt, kalandoztunk a dínókkal, úgyhogy nagyon meg kellett izzadnia a forgatókönyvíróknak a negyedik rész irányvonalával, de amikor eszükbe jutott a kontinensek kialakulása, felszáradtak az izzadtságcseppek, mindenki kezet fogott mindenkivel, kiosztották a prémiumokat, de ezután mégsem estek bele abba a hibába, hogy egy minimális sztorival szúrják ki a szemünket. Vagy a gyerekét.

Manny most már apuka, szeme fénye, Kisbarack már pasizik, amit a böhöm nagy mamut nem néz jó szemmel. Megérkezik Sid családja, akik jól rá is sózzák a lajhárra annak nagymamáját, hogy mostantól a fura beszédű állatot idegesítse tovább, és ne őket. Eközben Motkány már megint bajt okoz, most épp a kontinentális szakadást idézi elő egyetlen makk földbe helyezésével, aminek köszönhetően Manny és barátai egy darab jég hátán elszakadnak a családjuktól és szeretteiktől, hogy gonosz kalózok karmai közé kerüljenek, és a karmokat ezúttal tessék szó szerint érteni.

Nyilván a Jégkorszak 4-et a gyerekek fogják a leginkább élvezni. Minden pillanatán érezni, hogy őket próbálják meg kiszolgálni a cuki állatokkal, az apa-lánya konfliktussal, a teljesen felesleges dalbetéttel, de hogy mi se unatkozzunk, néha bedobnak egy-egy poént a felnőtteknek is. De van annyira szemét a film, hogy amikor már elkönyvelnénk, hogy marha öregek vagyunk ehhez az egészhez, jön egy olyan egysoros beszólás, vagy egy filmes utalás, ami visszazökkent, és kíváncsi leszel, mi jöhet még. Külön pluszpont a készítőknek a hörcsögökért, akik első ránézésre azonnal kiverték a biztosítékot, de amint harcosokká válnak, inkább felnőttes poénokat hoznak, mintsem gyerekes baromkodásokat. Arról pedig nem is beszéltünk, hogy maga a főgonosz, Beles is kifejezetten rémisztő, nagyon jól animált majom, olyan arckifejezésekkel, amelyek a frászt hozzák majd a gyerekekre, mi viszont nem fogjuk visszakövetelni miatta a mozijegy árát.

A Jégkorszak 4 tehát hozza az elvárt színvonalat, és bár nem annyira emlékezetes darab, mint az első volt, mégis nehéz rosszat mondani rá, hiszen mindenkit kiszolgál, mindenki számára szórakoztató, itt-ott hangosan röhögős, remek 3D-vel megáldott darab. És akinek ez sem elég, az vegye számításba, hogy a mozi előtt egy Simpsons kisfilmet is kap abszolút grátisz, a The Longest Daycare-t, amiben Maggie Simpson… de hát ne lőjük le a poénokat. Annyit elárulhatunk, hogy a pár perc alatt akad belőlük bőven.

A Player minden héten elmondja, mit érdemes nézned, és mit kell messziről elkerülnöd, ha mozizni akarsz!

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.