A Forma-1 kilencedik futamát, egy látványos képregényfilmet és egy feszült thrillert ajánlunk vasárnapra a tévézni vágyó olvasóinknak.

Forma-1 - Brit Nagydíj

m1, 13.30

A kiadós vasárnapi ebéd után ejtőzésképpen érdemes megnézni az idei Forma-1 világbajnokság kilencedik futamát, amelyet Silverstone-ban rendeznek meg. A 3,6 kilométer hosszúságú pályán először 1948-ban rendezték meg a Brit Nagydíjat, 1987 óta pedig már csak ezen mérik össze tudásukat a pilóták. A leggyorsabb kör rekordját közel 1 perc és 35 másodperccel Fernando Alonso állította fel, aki egyébként meg is nyerte a tavalyi futamot. Ami a pálya jövőjét illeti, az elmúlt évek hercehurcáit követően végül rendeződött a helyzet. 2008 júliusában jelentették be, hogy 2010-től Donnington Park ad majd helyet a Brit Nagydíjnak, ám miután nem tudták előteremteni a megrendezéshez szükséges anyagi tőkét, Bernie Ecclestone 2009 novemberében felbontotta a velük kötött szerződést. Egy hónappal később újra megegyezett Silverstone-nal, a velük kötött szerződés értelmében pedig 17 évig megint ők rendezhetik meg a Brit Nagydíjat, amely az Olasz Nagydíj mellett a Forma-1 történetének legnagyobb múltra visszatekintő versenye.

Pókember

TV2, 20.05

Napokon belül bemutatják a hazai mozik A csodálatos Pókembert, tehát már csak a friss összehasonlítási alap miatt is megéri újranézni Sam Raimi 2002-es hűséges, ám kissé talán naiv adaptációját, amelyben a Marvel kultikus képregényhősének megszületését és Zöld Manóval (Willem Dafoe) vívott harcát meséli el. Tobey Maguire kelti életre az ügyetlen Peter Parker diákújságírót, akit egy osztálykiránduláson csíp meg egy mutáns pók. A genetikai láncreakciónak köszönhetően szuperképességekre tesz szert, amelyek segítségével nem csak gonosz ellenfelét igyekszik legyőzni, hanem egyúttal szíve választottját, Mary Jane-t is (Kristen Dunst) szeretné meghódítani. A Gonosz halott-trilógia kultikus rendezője nem spórolt a látványos és humoros jelenetekkel, a két órás popcorn-szórakozás tehát garantált, de hogy filmje mennyire állta ki az idő próbáját, az majd csak a Marc Webb-féle reboot láttán derül ki.

Kisiklottak

RTL Klub, 22.00

Mikael Håfström a 2005-ös Kisiklottakkal evezett be több-kevesebb sikerrel a hollywoodi tömegfilmgyártás vizeire, amelyet azóta további maisntream mozik (1408, A rítus) követtek. A svéd rendező egy egészen tűrhető thrillert rendezett Clive Owen és Jennifer Aniston főszereplésével, akik egy üzletasszonyt és egy üzletembert keltenek életre. Habár mindketten házasságban élnek, megismerkedésük után nem sokkal mégis összeszűrik a levet. Ekkor azonban még nem is sejtik, hogy milyen szörnyű lavinát indítanak el ezzel a meggondolatlan cselekedettel: légyottjuk ugyanis azzal ér véget, hogy egy Laroche nevű bűnöző (Vincent Cassel) fegyverrel a kezében töri rájuk az ajtót, majd megzsarolja őket. Kétségkívül nem egy műfajtörténeti remekművel van dolgunk, de ha a jövő heti munka előtt szeretnél másfél órára kikapcsolódni, akkor ebben a feszült hangulatú, pergő tempójú és meglepetésekkel teli moziban nem fogsz csalódni.

 

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon