Tavaly végre Európában is elstartolt a THEC64mini, ami jó kis cucc volt, de sok retrogémernek elvette a kedvéd, hogy a rajta lévő billentyűk csak dísznek voltak ott.

Klasszikusokat idézni pedig csak pontosan érdemes, ugyebár, ezért a gyártó belátta, hogy van még betömetlen piaci rés ebben a retrogéming-bizniszben. Jön tehát a THEC64, ezúttal a mini jelző nélkül, ami egy életnagyságú gépet takar, működő billentyűzettel, melyen ráadásul nem csak a Basic van előtelepítve, hanem választható annak elődje is, a Commodore Vic 20.

Ez már tényleg megszólalásig hasonlít az ősöreg Commodore 64-re, de persze kézbe véve azonnal lejön, hogy egy új masináról van szó, lévén ezt egyetlen lapka fogja működtetni, így a THEC64 még könyvtámasznak sem lesz elég súlyos.

Ugyanazok az előtelepített játékok lesznek rajta, mint a minin, de itt nyilván menő lesz a Basickel, meg a Load"*",8,1 paranccsal nosztalgiázni. A gyártó a joystickon is fejlesztett, mert a tavalyi modellel kapcsolatban ezt is elég sokat kritizálták.

A tévédhez HDMI-n keresztül tudod majd hozzálőni, és maximum 720p felbontáson nyomhatod a játékokat. Szép, de mi mondjuk, hogy az élmény egy fekete-fehér Junoszty televízión az igazi. Decemberben jön, elméletileg egész Európában elérhető lesz.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon