Kiakadtak a nézők Lars von Trier sorozatgyilkosos filmjétől Cannes-ban

Hétfő este a 2400 fős Grand Théâtre Lumière-ben mutatták be Lars von Trier The House That Jack Built című filmjét, melynek trailerétől egy kicsit mi is kibuktunk. A szervezők számíthattak rá, hogy lesznek gondok, ugyanis a jegyekre rányomták a scènes violentes figyelmeztetést, mely arra hívja fel a figyelmet, hogy az alkotásban extrém erőszak látható.

A vetítésen uralkodó hangulatot a Variety egyik szerzője, Ramin Setoodeh érzékeltette a legjobban, amikor a Twitterre a következőt posztolta ki:

És ez még nem is a legdurvább vélemény. A vetítés után nyilatkozó nézők olyan jelzőket használtak az alkotásra, mint például hitvány és gyomorforgató. Néhányan egyenesen azt mondták, hogy ennek a mozinak soha nem szabadott volna elkészülnie, egy riporter pedig a következő kérdést tette fel a rendezőnek a vetítés után: Rendesen szedi a gyógyszereit, uram?

Lars von Trier egyébként sem ápol túl jó viszonyt Cannes-nal. 2011-ben, miután az egyik sajtótájékoztatón azt állította, hogy ő tulajdonképpen náci, egy időre kitiltották a fesztiválról.

Íme néhány Twitteres reakció von Trier filmjéről:

"Ez a film olyan, mint egy öngyilkossági levél."

"A színészek is bűnösök."

"Gusztustalan. Nagyképű. Kínzóeszköz. Hánytatószer. Szánalmas."

"Szadista gyilokpornó."

"Két és fél óra pokol."

Ha von Trier-rajongó vagy, tudd, mire vállalkozol, amikor beülsz erre a filmre!

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon