Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Semmi ok a félelemre, a The Witcher 3 Switch-változata nagyon jó lett.

Lehet azzal vádolni a Nintendo Switch-et, hogy a legtöbb játéka újrakiadás, de ez egyrészről nem igaz, másrészről néha az újrakiadásoknak is marhára lehet örülni, ha esetleg egy olyan cím érkezik a konzolra, amit szívesen játszana az ember útközben. Mert most nézd meg, lehet, hogy nem igazán érdekel mondjuk egy lebutított FIFA, de mondjuk útközben nyomni vele 1-2 meccset abszolút tökéletes. Vagy lehet, hogy régi játék a Final Fight, de a fenébe is, még mindig milyen jó, ha az ember bármikor előkaphatja, és végigtolhat rajta egy pályát mondjuk a metrón. Főleg a metrós pályát. És most jön a The Witcher 3 is, amit kipróbálhattunk a Gamescomon, és igen, itt is működik a varázslat. Ríviai Geralt aprít és lovagol mindenhol, ahol csak szeretnénk.

A legnagyobb kérdés az volt, főleg az első, nem sok jót ígérő trailer után, hogy a Switch hardvere mire lesz elég. Azt egyébként is tudtuk, hogy a PC-s és konzolos teljes grafikai megvalósítást nem érdemes várni a Switch-től, de félő volt, hogy a Witcher 3 kifejezetten ronda lesz, már csak azért is, mert a nagytestvér jobb hardveren közel 70 gigában is erős vasat kíván, míg a Switch szerényebb hardverrel 30 giga körül megvan, hogy ráférjen egy kártyára.

És láss csodát, a hordozható verzió is elég jól néz ki. A karakterek megvalósításán alig látszik valami különbség, bár azt hozzá kell tenni, hogy a Nintendo vélhetően nem véletlenül mutatta meg csak handheld módban a játékot, tévén valószínűleg már nem ennyire jó a helyzet. Kicsiben mindenesetre nagyon is szép portnak tűnik, egyedül a táj kidolgozottságán és a látótávolságon látni valamennyire a „fapadosságot”, de ezek annyira nem zavaró tényezők, hogy tulajdonképpen 5 másodperc alatt legyintve tovább is lép az ember, amint észreveszi őket.

Kifejezetten jó irányítani a Witcher 3-at joy-connal, minden kézre áll, kényelmes, egyáltalán nem nehézkes az irányítás, ha konzolon játszottad, akkor nagy meglepetések nem fognak érni. Az viszont látszott, hogy egy olyan korai verziót mutattak be, ami kisebb optimalizálásra szorul, a framerate ugyanis egyszer-kétszer látványosan leesett egy-egy pillanatra, de nem volt vészes, és állítólag a megjelenésre már ezt is kijavítja a CD Projekt RED.

Az embernek egyáltalán nincs olyan érzése, hogy ez „csak” egy béna Witcher, a teljes élményt kapja most már útközben is, ami baromi nagy dolog, hiszen egyrészt az első előzetes alapján egy sokkal rondább játékot vártunk, másik oldalról pedig nincs is annál jobb, mint egy hosszú úton letolni néhány órát a The Witcher 3-mal valahol, vonaton, repülőn vagy csak otthon az ágyban fekve.

Szép port lesz ez, amitől egyáltalán nem kell félni, október 19-én teljesen bátran lehet majd nekivágni újra a kalandnak a Complete Editionnel, magyar felirat is lesz a játékon, úgyhogy kötelező vétel lesz azoknak, akik egyébként is összenőttek a Nintendo Switch-csel.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.