Annyira nem tűnt el a Kistehén, hogy életük koncertjére készülnek

És már két hét sincs hátra addig.

2014-ben adott ki utoljára lemezt a Kistehén, ami bárhogy is nézzük, nem most volt. A Szomjas nők után öt év telt el, de a lendület nem tört meg, annyira nem, hogy az új album, a Bocsánat a zenekar egyik legjobbja lett.

Ahogy a banda mondja, "a Bocsánat című album ismét hűen követi az eddigi Kistehén-lemezeket, miközben egyikre sem hasonlít: önálló, szabad, kísérletező, műfajok határait feszegető mind zenében, mind szövegben. Nincsenek tabuk, ezért nincs is mit ledönteni, eleve ott hevernek a földön. A Kistehén pedig rutinosan ugrál és táncol közöttük, olykor nevetve, olykor balladisztikusan melankóliába fordulva. A lemez anyaga igen sűrű, mégsem lehet mosoly nélkül végighallgatni, zenében és szövegben is a humor, az abszurditás és az avantgárd jellemzi. A dalokból nem hiányzik a Kistehéntől megszokott társadalmi érzékenység, s a női-férfi lét bonyolult és megfejthetetlen kérdéseinek feszegetése sem".

A lemezt most egy elég erős koncerten készül bemutatni a banda a Müpában, ahol tényleg minden lesz, de hogy mi minden, és hogy hogyan készülnek rá, azt Kollár-Klemencz Lászlótól kérdeztük meg.

A helyszín is elég különleges a Kistehén számára, hiszen rockzenekarok ritkán lépnek fel a Müpában, de úgy tűnik, nincsenek betojva a kihívástól.

A Kistehén a Müpában június 19-én lép majd fel, további infókért érdemes ide kattintani, ha pedig a fesztiválszezonban is megnéznéd őket, akkor megteheted, a zenekar ugyanis itthon és külföldön is hétről hétre más fesztiválon lép majd fel.

(Fotó: Dancs Enikő Bianka)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon