Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Azt hittük, nekünk nem lehet újat mutatni a témában, de kiderült, hogy igen.

A mai világban az ember kevés megkérdőjelezhetetlen igazságot hordozó, egyértelmű kijelentő mondatot képes leírni, de megboldogult gyermekkorunk egyik abszolút szupersztárja, a dinamitrobbanást rockzenévé préselő Guns n’ Roses frontembere, Axl Rose volt. Egészen elképesztő belegondolni, hogy még javában tartott a szocializmus kis hazánkban, amikor ez a pár huszonéves figura elementáris erejű zenéjével elkezdte felrobbantani a Los Angeles-i klubokat. Amikor 1985-ben felléptek a Troubadurban, még a város magánügyének számítottak, nem volt szerződésük, albumuk, klipjük, hírnevük.

Érdekes megfigyelni, mennyire passzív a közönség, annak ellenére, hogy egy rockzenei klubról beszélünk. 1985. június 6-án a klubban volt David Geffen is, aki 1986- márciusában leszerződtette a zenekart a Geffen Recordshoz, onnan pedig egyenes út vezetett az első album megjelenéséhez, majd a világsikerhez.

Na de vissza a címhez! Ezt a csodálatos, VHS-re rögzített koncertet ugyanis Axl Rose egy tangában nyomja végig, amit aztán sem előtte, sem utána nem láttunk tőle.

Ehhez képest a feszülős biciklisnadrág öltöny nyakkendővel.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.