Láttuk működés közben a Watch Dogs Legiont, és már tudjuk, miért nem nyúlhattunk hozzá
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ezt a játékot gyakorlatilag nem lehet kiállítani. A Gamescomon ezért nézhettük, ahogy valaki játszik vele. Nem bunkóság, volt értelme annak, hogy nem engedtek a közelébe.

A Watch Dogs Legion 2020 egyik nagyon várt címévé lépett elő, főleg azért, mert a játékszéria formuláját azzal dobja fel, hogy Londonban gyakorlatilag bárkit beszervezhetünk a csapatunkba, és hogy mindezt hogyan kell elképzelni, megmutatták nekünk Kölnben, ahol nagyjából 20 percen keresztül pörgött a játék alphája, és ígért minden szépet és jót.

Először is: a Legion lényege valóban az lesz, hogy csapatot alkossunk a Brexit utáni, meglehetősen kaotikus London lakosságából, ami eléggé pepecs meló lesz, de egyáltalán nem tűnik kevéssé szórakoztatónak. Mindenkit lenyomozhatunk a telefonunkkal, megtudjuk az erősségeit, a gyengeségeit, és tehetünk neki egy ajánlatot. Mivel mindenkinek van valami sztorija, ezért nagyjából bárki beállhat közénk aprítani az ellent, és itt lehetnek majd tényleg nagyon érdekes verziók.

 

Beszervezhetünk például egy olyan igazi kocsmataplót, aki csak akkor van igazán elemében, ha leitatjuk, vagy egy öreget, aki remekül kezeli a gépfegyvereket, de van egy különleges képessége: bármikor meghalhat. A trailerek után aztán bedobtak minket Londonba, hogy megnézzük, hogy megy ez majd a gyakorlatban, és nem kevésbé lesz őrült ez az egész, mint amilyennek tűnik.

A Watch Dogs Legion demójában egy idősebb nővel kezdődött a buli, akinek egy kocsmában kellett beszerveznie maga mellé valakit. Miután kiválasztotta a bent lerészegedők profiljaiból a legalkalmasabbat, egyből el is kezdett vele beszélgetni a különmelóról. Igazából nem csak a helyszínen tartózkodók közül válogathatunk, belenézhetünk az emberek mobiljaiba, azon belül is a névjegyzékbe, és ott is lenyomozhatjuk a lehetséges beszervezendő tagokat, akiknek meghatározhatjuk a helyét is, vagy megtudhatjuk, bizonyos időpontokban hol lesznek a városban, és akkor elbeszélgethetünk velük.

 

A tag, akit éppen meg próbálunk győzni a csatasorunkba állításról, ad egy küldetést, amit teljesíteni kell, jelen esetben egy szerverről kellett egy adatot letörölni, ami persze szigorúan őrzött helyen van, úgyhogy el is indul a nagyi, átvágtat kocsival a városon, és máris nekifog a high-tech munkának. Lopakodni kell, az arcunkra pedig maszkot húzni, így nem látják meg, kik vagyunk, magyarul könnyebben elmenekülhetünk a rendőrök elől, ha gáz van. Használhatunk géppókokat is, akik nagyon hasznos kis drónok, a biztonsági kamerákat pedig kerülni kell, mint a tüzet, de akár meg is hackelhetjük őket, és így még csak mozognunk sem kell, ha egy-egy szobában ki akarunk nyitni egy ajtót, vagy megnyomni egy kapcsolót.

Ha megvan az emberünk, akkor onnantól kezdve már ő is a mi ügyünkért harcol az oldalunkon, saját küldetéseket kap, és rohangálhatunk vele a meglepően ügyesen lemodellezett, de kissé lepusztult Londonban. A küldetésekhez pedig a gépfegyvertől kezdve a minket is a hátán repítő, bombaszállító drónig elég sok dolgot be lehet vetni.

London nem csak egy hányaveti modellt kapott, ismerem a várost, elég részletesen ledigitalizálták, persze nem 100%-osan, de bizonyos részei meglepően pontosak. Az egyik parkban például pont ugyanott van az egyik fedett pad, ahol az életben, a Camden Market is egészen precíz másolatot kapott, mint ahogy a Trafalgar tér is, ahol az egyik lövöldözés zajlott.

Hogy a vezetés minősége javul-e, azt nem tudni, de az teljesen világos, hogy miért nem hagyták, hogy mi játsszunk a Watch Dogs Legionnel. Túl komplex ahhoz, hogy rövid idő alatt demózható legyen, de a Ubisoft rettentően büszke rá, úgyhogy megpróbálja megmutatni a komplexitását egy olyan játékossal, aki már pontosan tudja, mi a csízió. Maga a beszervezés módszere sem fért volna bele egy átlag 15 perces bemutatóba, ha nekünk kellett volna felfedeznünk, mit kell csinálni, és akkor még a komplex rejtőzködés és London szépségeinek felfedezése szóba sem került.

Hála istennek a Ubisoft nem akarta velünk elhitetni, hogy a játéka szebb lesz mindennél, aztán amikor megjelenik, teljesen átlagossá válik vizuálisan, korrektül fest egy nyitott világú játékhoz képest, de csodákat nem kell várni a grafikától. Attól viszont lehet, hogy mennyire sokrétű, hogy mennyire sok lehetőség rejlik benne, hogy a jól ismert Londont találod a játékban, ráadásul olyan idióta poénokat rejtettek el benne, mint az ex-bérgyilkos nagyi, vagy az ügyésznő, akit ha ismersz, könnyebben kihoz a sittről.

A Watch Dogs Legion 2020. március 6-án jelenik meg, és ha olyan lesz, mint amilyennek láttuk, akkor bőven jobb lesz, mint az előző két epizódja.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.