Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

57 éves a világ első kereskedelmi forgalomban kapható videomagnója, ennek örömére tíz olyan filmet szedtünk össze, amely mindenkinek megvolt. Narrátorral. És most újra is nézheted őket.

Amerikai ninja

Pár perc, amiben gyakorlatilag minden benne van, az elcsúszott fordító, a rossz minőség és a gagyi német szinkron. És persze a legnagyobb és megismételhetetlen Michael Dudikoff. Olvastál már arról, mi történik vele mostanában?

A Jedi visszatér

Már-már furcsának hatott szinkronnal nézni a Star Wars-trilógiát, de könnyen hozzászoktunk az unalmas hang után, aki képes volt kimondani a látom, új fénykardot konstruáltál-mondatot is. Még mindig üt.

Mad Max

„Ismétlem, ez egy normális üldözés!” – mondta kemény hangon a narrátor, ami valami bizarr módon még illett is a film hangulatához. Persze a hangsúlyozás csodálatos világától abszolúte távol helyezkedett, de ezt nem róhattuk fel neki hibaként. Nem ő volt az egyetlen.

Vissza a jövőbe

Mintha a Belga egyik tagja mondta volna fel a szöveget, ha finom beatet ültetnénk a beszéd alá, valahol a szép emlékű Jeges környékén tartanánk, ami azért valljuk be őszintén, elég bizarr hangulatot kölcsönöz egyik kedvenc filmtrilógiánknak.

A nyolcadik utas: a Halál

Azért a narrátorok között is akadt egy-két ügyesebb vállalkozó, az Alient hallhatóan egy lelkes versenyző szavalta el, de nem Latinovits-módra, itt bizony némi érzelem is megcsillan a hangalámondó hangjában. Biztosan kiközösítették a szakmában…

A dolog

Fiatalkorunk egyik legfélelmetesebb és a mai napig is egyik legjobb horrorát hangalámondással hallgatni olyan, mintha valaki a rendezői változatba vígjátéki elemeket csempészett volna. Bár a folyamatosan villódzó, csillámpónis színorgiával támadó képminőség sokat dobott a félelemfaktoron, hiszen még azt is csak sejtelmesen láttuk, amit egyébként John Carpenter az arcunkba tolt volna.

Ütközetben eltűnt

Chuck Norris nélkül nincs narrátoros korszak, az abszolút VHS-király legnagyobb művei közül az Ütközetben eltűnt-trilógia biztosan mindenkinek megvolt, német szinkronnal, narrátorral, kőkeményen. Furcsa módon meglepően jól állt Chucknak a német szöveg. De hát mi nem állt neki jól…

Csak kétszer élsz

James Bond narrátorral? Alapmű! Sean Connery és az érthetetlen magyar hangalámondás harca és a sokszor másolt VHS minősége okozta szemkápráztatás necces pillanatokat okozott, de ettől még végignéztük becsülettel, és felüdültünk, amikor kiadták DVD-n a teljes Bond-életművet. Nosztalgiázni azért még lehet…

Bűnvadászok

Bud Spencer és Terrence Hill ma már szinte minden hétvégén ott kísért valamelyik szabadon választott kereskedelmi csatornán, de volt idő, amikor még önként és dalolva vettük elő a legnagyobb műveket videokazettán. A Bűnvadászok-at rengetegszer pörgettük le ezzel a narrátorral, amit még a mai napig is jó hallgatni. Ki érti ezt?

Rendőrakadémia

És az egyik legnagyobb klasszikus. Nem volt olyan háztartás, ahol ne lett volna meg VHS-en ez a remekmű, ronggyá is néztük az egyébként is borzalmas minőségű, szigorúan német szinkronnal ellátott filmet. Nézzünk meg belőle pár percet, és morzsoljunk el egy könnycseppet!

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.