Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem mintha a Muse dalával bármi baj lenne, de sokak szerint bármi jobb lett volna a Survival helyett. Most megmutatjuk az összes idei ilyen-olyan olimpiai vonatkozású himnuszt is, hogy megnézzük, a többiek jobban muzsikálnak-e.

Mark Ronson & Katy B: Anywhere In The World

Kólás dal, a kólás dalokhoz megszokott színvonalon. Kicsit sem himnikus, de ötletes húzás például a pingpong és egyéb sportágak hangjait felhasználni, amit bár már Enrique Iglesias is megtett korábban (Ping Pong Song), de ki akar emlékezni egyáltalán arra a szösszenetre? Mark Ronson és Katy B közös dala simán elmehetett volna az olimpia hivatalos himnuszaként.

Elbow: First Steps

Az Elbow-tól két irányt szoktunk meg: a befordulóst és az ég felé szállóst. Ez most az utóbbi, abból is az egyik legjobb. Guy Garvey selymes énekét ezúttal nélkülöznünk kellett, de a First Steps ettől még tipikus himnusz, amolyan „fellőlek az égbe, ha akarod, ha nem” típusú móka. Van olyan jó, mint a Survival.

Chemical Brothers: Theme For Velodrome

Zene versenybicajozáshoz a vegytesóktól, ami egyfajta filmzeneként funkcionál. Kellene alá valami kép is, akkor ütne hatalmasat, így csak marad az egy helyben szeletelés. Önmagában nem a legjobb Chemical Brothers dal, nem kár érte, hogy nem került fel lemezre. Erősnek erős darab: erős közepes.

Muse: Survival

A hivatalos olimpiai himnusz. Epikus Muse dal. Igazából pont olyan, mint amire a rajongók vártak. Csak az olimpia rajongói nem tudnak megbékélni vele. Klippel együtt az igazi, amikor valóban látod a nyerteseket azzal az "i'm gonna win" tekintettel a szemükben.

Az extra égő kategória

Geoff Jackson: All Around the World

Igazából megszólalni sem tudtunk az önjelölt olimpiai himnusz gyártó Geoff klipjének megtekintése után, de abban mindannyian megegyeztünk, hogy előbb néznénk naphosszat Balázs Pali klipeket, mint hogy ezt a súlyos tévedést kelljen meghallgatnunk újra és újra. A klip egyébként annyira rossz, hogy az már jó.

Heather Small: Proud

A hivatalos olimpiai promóvideó hivatalos dala. Lassan már kikerül az olimpiai mobilvécék hivatalos himnusza is. Heather Small dala nem mai darab, 2000-ben került fel az ex-M People énekesnő első lemezére, az újonnan forgatott klipjében pedig annyira tökéletesen benne van London hangulata, hogy az egyenesen valami csoda. Nem rossz választás, csak éppen öregecske a nóta.

Dionne Bromfield & Trinchy Strider: Spinnin’

Az olimpiai láng hivatalos dala. A láng biztosan maga választotta ki 10 különböző lehetséges verzióból. Laza, kellemes kis popdal, igazából semmi köze nincs az olimpiai hangulathoz, de a klipben legalább áthajtanak egy Minivel a London Bridge-en.

Kashy Keegan: This is My Dream

Egy lelkes új nevező a népszerű „szerezzünk már az olimpiára egy dalt” versenyre. Aki nem ismeri Kashyt, az nyugodtan fellélegezhet, hiszen ez nem a véletlen műve. Az első hallásra nőnek tűnő hang egy férfié, a lelkesítő dal pedig annyira jellegtelen, hogy sok vizet nem tudott zavarni.

Holice: No One Else Can Do

Nehéz eldönteni, hogy az önjelölt vállalkozó szimplán hallgathatatlan vagy csak szimplán borzalmas olimpiai dalt tett le az asztalra. Az ének valami szörnyűséges, maga a dal pedig csípőrázós diszkó, e két momentum kombinációjától pedig félő, hogy felrobbanhat a világegyetem.

Keress további jó cikkeket a kult & szórakozás rovatban!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.