Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Limitless sem úszhatta meg a tévésítést. A teljesen valószínűtlen művelet viszont egész pofásan sikerült.

Ráadásul kvázi folytatásról van szó, és nem az eredeti történet újra felmondásáról, bár azért hazudnék, ha azt mondanám, hogy a Limitless sorozatverziója nem kölcsönzött történeti elemeket az egész estés moziváltozatéból. Itt is egy lecsúszott férfi áll a középpontban, egy bizonyos Brian Sinclair, aki zenészként próbálkozik az élet nevezetű játékkal, többnyire sikertelenül, aztán később összefut egy régi bandatársával, aki megszánja a férfit, és ad neki egyet abból az átlátszó tablettából, ami bárki számára megnyitja a mátrixot. Hihetetlen tudás szabadul fel Brianben, aztán hogy-hogy nem, elkezdenek körülötte hullani a csodaszert felhasználó egyedek. Gyilkosság, durva agymunka, mi lesz itt még?!

Ügyesen oldották meg a sorozatosítást, a Briant üldöző FBI ugyanis már most belengetett egy epizodikus nyomozós szériát, de mégsem tűnik úgy, hogy átlagos nyomozós sorozat lesz a Limitlessből, hiszen akad itt egy átívelő szál, ezt pedig az a Bradley Cooper szolgáltatja, aki az eredeti Csúcshatás főszereplője volt. Bezonyám, Eddie Morra visszatért, ezúttal szenátorként, aki újra szeretné választatni magát, és valamiért szüksége van ehhez Brianre, de hogy mi, az egyelőre titok, az viszont nem, hogy Cooper állandó szereplője lesz a sorozatnak, és nem tűnik túlságosan kedves fiúnak, szóval nyilvánvalóan meg fog gyűlni a baja még Briannel, aki epizódonként kap egy-egy tablettát, amivel 12 órán keresztül olyan okos lesz, mint egy Einsteinbe oltott Szász Marci.

 

Marc Webb rendezte a pilotot, igen, ő az, aki a remek A csodálatos Pókembert, és annak rettenetes második részét rendezte, na meg az 500 nap nyár című romantikus alapművet, és láthatóan megfogta a 2011-es Neil Burger-féle eredetit, és egy az egyben nyomott egy copy+paste-et, megvalósította annak látványát, hangulatát, pont olyan, mintha ezt is Burger rendezte volna, az isten tudja, miért nem vitt bele semmi eredetiséget. Mondjuk nem mintha ez baj lenne, mert Neil Burger tökéletes munkát végzett a moziverzióval, itt is működik a folyamatos hiperzoomolás, a kiszínesedés, szóval nincs itt semmi probléma, bevált recepten ne változtass.

A castingon nem végeztek félmunkát, Jake McDorman nagyon jó választás volt a főszerepre, a Dexterben kissé zakkant rendőrként megismert Jennifer Carpenter pedig - most tessék megkapaszkodni - kissé zakkant rendőrt alakít, ami - most tessék megkapaszkodni - teljesen jól illik hozzá. Szóval úgy néz ki, hogy nézős lesz a Limitless, csak az a kérdés, hogyan fogják tudni folytatni ebből a pontból. Mindenesetre a kezdés eléggé bíztató, és ha nem egy tök átlagos, szuperképességekkel nyomozós sorozat kerekedik ki belőle, akkor van benne potenciál. Aki a filmet szerette, az semmiképp se hagyja ki!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.