Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Minden második magyar felnőtt használt vagy használ jelenleg is fizetős tartalomszolgáltatást.

Magyarországon egyelőre még a tévézés számít a legnépszerűbb tartalomfogyasztási formának, a felnőtt lakosság 94 százaléka szokott tévézni, 81 százalék heti rendszerességgel. A népesség 94 százaléka az ingyenes virtuális videókat is megnézi, csak valamivel ritkábban: a heti rendszeresség az online videók esetében 77 százalékos.

Viszont nagyon erőre kapott a streamelés is, a felnőttek csaknem fele (47 százaléka) vesz vagy vett már igénybe előfizetéses tartalomszolgáltatást. Viszonylag sokaknak épült ez be a mindennapjaiba, 29 százalék heti rendszerességgel használ ilyen szolgáltatást.

Összességében elmondható, hogy a streamingszolgáltatások előfizetői minden korosztályban megtalálhatók, egyedül a 60 év felettieknél alacsonyabb az arányuk. Érdekes adat még, hogy itthon a legnagyobb arányban (38 százalék) a kisvárosban élők használják a streamingszolgáltatásokat.

A kutatást egyébként a Nemzeti Filmintézet felkérésére a Kantar-Hoffmann piackutató cég készítette 800 ember online megkérdezésével.

Ez is érdekelhet:

(MTI, kiemelt kép: Getty)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.