Másfél év után visszatért a Marvel filmes univerzuma és ez annyira jó!

A Pókember: Idegenben 2019 júliusában lezárta az MCU harmadik fázisát, aztán a koronavírus rárúgta az ajtót a világra, és a rajongók másfél évig szenvedhettek az elvonási tünetektől.

A Fekete Özvegynek tavaly májusban kellett volna enyhíteni a szenvedésen, de a mozik bezárásával együtt a Disney kénytelen volt eltolni a premiert őszre, majd nem hivatalosan decemberre, végül kerek egy év tologatás után elméletileg idén május 5-én végre megnézhetjük.

Persze, lehet élni évi három mozifilmnyi Marvel-mozi nélkül, ahogy az új iPhone-t sem muszáj megvenni, vagy a foci vébét sem kötelező figyelemmel kísérni, de a Kevin Feige által felépített világ immár több millió hűséges rajongót szedett össze, akik tűkön ülve várják, hogy végre mozgóképes formában is láthassák a jól ismert hősök kalandjait.

A fanok számára a Disney+-on debütáló WandaVision első két epizódja olyan, mint egy palacknyi kristálytisztán gyöngyöző forrásvíz egy dögletes kánikulai napon, miközben semmihez sem hasonlítható, amit ettől a stúdiótól korábban láttunk.

A széria főszereplője a Skarlát Boszorkány, azaz Wanda Maximoff és annak szerelme, a Végtelen háború esményei során elpusztított android, Vízió, akik valami furcsa oknál fogva egy hetvenes évekbeli sitcomban térnek vissza az amerikai kertváros új lakóiként. Egy biztos, ezután senki nem vádolhatja azzal a Marvelt, hogy csak a biztos receptet követi,

A bevezetés szinte tökéletesen hozza a hetvenes évek népszerű családi vígjátéksorozatainak hangulatát. Amikor nem, akkor szándékosan lóg ki a lóláb, csak hogy a néző nehogy azt higgye, hogy ez az egész teljesen kóser. Egyelőre nem derül ki, hogyan létezhet az MCU két legerősebb szuperhőse ebben a fura világban, de már az első epizódban kepunk utalásokat arra, hogy valószínűleg semmi nem az, aminek látszik, a második rész pedig úgy hagyja ott a nézőt, hogy az legszívesebben előre szaladna egy hetet az időben, csak hogy azonnal láthassa, hogyan folytatódik a történet.

Az MCU ezzel a címmel kezdi el kiterjeszteni világát a televízóra, hiszen ezután már nem kizárólag filmszínházakba szánt egész estés produkciókon keresztül tágul az univerzum, és ennek tényleg szívből lehet örülni. Azt már a The Mandalorian is bebizonyította, hogy lehet olyan szériát csinálni, ami simán hozza – sőt, túlszárnyalja – a nagyjátékfilmes formátum darabjait, épp csak elég pénz és kreativitás kell hozzá, a Disney-nek pedig mindkettőből van elég.

A WandaVision minden képkockáján látszik a belepakolt energia, így amellett, hogy már az első részek is rendkívül szórakoztatóak, egyúttal mindenkit megnyugtatnak afelől, hogy ettől a címtől cseppet sem kell alacsonyabb színvonalat várnunk, mint amit a vásznon megszokhattunk a Marvel Studios logójával kezdődő alkotásoktól.

(A WandaVision első két része már megtekinthető a Magyarországon hivatalosan még nem elérhető Disney+-on.)

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.