A Pancser Police-ban működött, hát újra egymás mellé rakták Mark Wahlberget és Will Ferrellt. Csak éppen egy épkézláb filmet felejtettek el alájuk adni.

Mindenki ismeri az ilyen mozikat: van egy pipogya karakter, aki valamennyire boldog családi életet él egy indokolatlanul gyönyörű feleséggel és annak gyerekeivel, majd egyszer csak betoppan az idegesítő karakter, aki az utolsókig feszíti a húrt, aztán a pipogya karakter összeszedi magát, majd jöhet a stáblista. Ezúttal Will Ferrell a szerencsétlen férfi, akinek csodaszép felesége (Linda Cardellini) és két nevelt gyereke van. Majd megjön apuci, mármint az igazi, Mark Wahlberg személyében, aki kemény, izgalmas, veszélyes, mindenhez ért, és nem mellékesen elhatározta, hogy visszaszerzi a családját.

Wahlberg aljas módon szervezkedik, mindig nyer, Ferrell mindig megszívja. Durván szétzúzza magát motorral, gördeszkával, és egyéb választott eszközökkel, míg a vér szerinti apuka mindig győz. Csak egy paraszt. Milliószor láttunk már ilyet. Igen, Ferrellnek össze kell kapnia magát, igen, keményednie kell, igen, Wahlbergről is kiderül, hogy nem annyira rossz ő, de nem, nem kaptak a karakterek minden esetben vállalható poénokat.

A Daddy’s Home-mal az az igazi baj, hogy nagyon kevésszer igazán vicces. Az előzetes poénjain kívül nem sok más erős geg kapott helyet a moziban, Ferrell és Wahlberg ráadásul indokolatlanul idegesítőek, a show-t pedig az a Thomas Haden Church viszi el, aki időről időre felbukkanva olyan sztorikat ereszt el, amelyek mintha egy tehetségesebb forgatókönyvíró tollából kerültek volna be a szkriptbe. De tulajdonképpen a poénok minősége is erősen csapong, és mindig akkor kerülnek elő komolyan megmosolyogtató beszólások, amikor az ember már feladná, amikor már elege van a kliséhegyből.

Az a helyzet viszont, hogy bármennyire is utálja az ember időnként ezt a vígjátékot, végül mégsem tud haragudni rá, mert azért akad benne pár elég jó geg és beszólás. Az utolsó pár perc, ami erősen utal az egyébként remek Kész katasztrófára (John Cena és Mark Wahlberg lejátsszák a meccset) pedig ügyes húzás, úgyhogy maradjunk annyiban, hogy a Megjött Apuci egynek jó, főleg akkor, ha a kedves néző bírja, ha rohadtul fel akarják idegesíteni egy vígjátékban.

5
  • Thomas Haden Church poénjai már megérnek egy mozijegyet
  • Ferrell és Wahlberg rettenetesen idegesítőek
  • Nem túl sok igazi poént sikerült bepasszírozni a játékidőbe

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon