Ráadásul az egészhez köze van a Huawei legutóbbi telefonjának is, méghozzá elég masszívan.

Gondolkodtál már azon, milyen lehet a sarki fény megzenésítve? Ha igen, akkor azonnal állj le a drogokkal, bár lehet, hogy csak rettenetesen kreatív vagy, úgyhogy ezúton is bocsánat. Szóval más is elgondolkodott már ezen, név szerint Mark Sayfritz filmzeneszerzőről van szó, aki úgy döntött, hogy megzenésíti az aurora borealist, de nem csak úgy egyszerűen rittyent egy kompozíciót a tiszteletére, hanem konkrétan zenévé transzformálja azt a mesterséges intelligencia segítésével. Itt lépett képbe a Huawei, akinek a Mate 20 Pro telefonjában pont van egy elég jó.

A fény színét, mozgását, sebességét és alakját táplálták be, amit az AI zenévé alakított. És mindehhez egyetlen egy telefonra volt csak szükség. De ez nem ennyire egyszerű ügy. Sayfritz ugyanis nem hagyta magára a gépet, hadd dolgozzon helyette, úgyhogy zenei motívumokat adott meg neki, hogy azokat egészítse ki az analizált minták alapján. Ennek az eredménye lett a Sound of Light, amit a hétvégén be is mutattak egy szimfonikus zenekarral Bécsben, és az a helyzet, hogy marha jó lett. Olyan, mint egy epikus filmzene, amit gép és ember alkotott közösen. Itt meg is tudod hallgatni, de az a helyzet, hogy bármennyire is jó felvételről, élőben ütött igazán. Ott voltunk, tudjuk, miről beszélünk.

A Mate 20 Pro egyébként a színpadon is jelen volt, a billentyűket kiegészítve szállt be a buliba, a végén neki is járt a taps. Az alkotók elmondták, hogy nincs kilátásban újabb projekt, nem akarják mondjuk a szivárványt zenévé alakítani, arra egyébként is ott van a teljes '90-es évek rave-termése. Ez inkább egy olyan kapu volt, amit lehet, hogy mások is kinyitnak majd, amikor zenét szeretnének szerezni. Tény, hogy sokkal inkább tűnik hasznosnak mint félelmetesnek, de Hans Zimmer valószínűleg nem most nyúl majd mesterséges intelligenciához segítségért. Mindenki másnak viszont elég jó megoldás lehet, és a kreativitást is feldobja, ha jól kezelik. A Huawei jól kezelte. Szerda óta nem jár más a fejemben, mint ez a dal.

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon