Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Október végére eléggé durva lett a vinyl-kínálat. A London Calling jubileumi kiadásától a Fleetwood Macen és az új Foalson át Rob Halford parádés metálkarácsonyi lemezéig minden van.

Once Upon a Time in… Hollywood - Filmzene

Tarantino minden filmjének olyan a filmzenéje, hogy azt az ember legszívesebben vinylen hallgatná otthon. Most már a legutóbbit is megteheted, kint van bakeliten a Volt egyszer egy… Hollywood soundtrackje is két lemezen, rengeteg klasszikussal.

A Tribe Called Quest – Midnight Marauders

A Tribe-nak csak jó lemezei vannak, de köztük is egyik legjobb a Midnight Marauders, amin olyan gigaslágerek szólnak, mint az Electric Relaxation vagy az Oh My God. Most újra kapható ez a csúcsalbum, aminek minden gyűjteményben meg kell lennie és pont.

Rob Halford with Family & Friends – Celestial

Minden családban kell, hogy legyen egy karácsonyi vinyl. Jó eséllyel a Csendes éj című örökbecsű az, de most már beszerezheted a Judas Priest frontemberének karácsonyi lemezét is, és ez volt az a mondat, amit sosem hittem volna, hogy egyszer leírhatok. És ez bizony pont olyan, mintha a Judas nekiállna karácsonyi dalokat játszani. A Deck the Halls különösen állat. Lehet rá pogózva díszíteni a fát.

Joan Jett – Bad Reputation

Joan Jett klasszikus lemezét is újra lehet kapni vinylen, de nem csak őt, hanem az I Love Rock’n’ Rollt is, szóval akár beszerezheted egyben mindkettőt, ha nagyon bírod a művésznő munkásságát. És hát ki ne bírná.

The Clash – London Calling

40 éves a London Calling. A jubileum örömére ki is jött az album újrakevert változatban 2LP-n és 2CD-n is, de valljuk be őszintén, ezt az albumot vinylen szeretnénk hallani igazán, pláne felturbózott hangzással. Nincs rajta gyenge dal, és egyszerűen nem fog rajta az idő sem. A hónap egyik kötelező vétele.

Neil Young with Crazy Horse – Colorado

Neil Young hat év után hozott ki lemezt a Crazy Horse-zal közösen, a Colorado elég jó is lett, ha nem érzed közben Amerikát a csontjaidban, akkor hallgasd újra. Vagy csak ülj le mellé egy whiskey-vel, amikor például a Help me Lose My Mind szól, és megérted. A Shut It Down pedig olyan, mintha legalább 40 évvel ezelőttről szólna.

Stereophonics – Kind

Nem ez minden idők legbulisabb Stereophonics-lemeze, de a Kind nagyon rendben van, és ha imádod a walesi bandát, akkor nincs az az isten, hogy nem akarod feltenni a polcra ezt a parádés lemezt vinylen. Az ősz tökéletes soundtrackje.

Whitesnake – Slip of the Tongue

Már megint egy kerek jubileum, a Slip of the Tongue betöltötte a 30-at, úgyhogy itt volt az ideje kiadni egy újrakevert változatban akár persze vinylen is, de a super deluxe változatot is be lehet szerezni 6CD-n és 2DVD-n azoknak, akik inkább a kiadatlan felvételekre gyúrnak. Azért a 2LP-s verzió sem extrák nélkül jön, hat extra track kapott rajta helyet B-oldalas dallal, remixekkel és alternatív verziókkal.

Fleetwood Mac – Rumours

Ha van olyan album, ami nem hiányzohat egy vinyl-gyűjteményből, hát a Rumours biztosan az. A Fleetwood Mac egyik legjobb lemezét most beszerezheted újra vinylen tökéletes minőségben. Nagyon megérdemli a Dreams és a Go Your Own Way, hogy a lehető legjobb minőségben szóljon. A The Chainről meg már ne is beszéljünk. Most megint a boltokba kerül, úgyhogy le kell csapni egyre.

Foals – Everything Not Saved Will Be Lost Pt. 2

Bővebben is áradozni fogunk a Foals dupla vállalásának második feléről, de ennek az albumnak bizony nincs gyenge darabja. Yannisék biztosan eladták a lelküket az ördögnek, ez megmagyarázná azt is, miért voltak egészen elképesztő formában az INmusicon Zágrábban a nyáron. A második rész is brutálisan erős dalokkal van tele, a legjobb, ha egyből megveszed azt a kiadást vinylen, amiben benne van az első és a második eresztés.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.