Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mi az a Palma Violets? Ki a fene az a Madeon? Senkiháziak kezében van a popszakma? Nem egészen. Most tíz olyan bulit mutatunk, amire talán nem mennél el, de könnyen lehet, hogy utána bánni fogod, amikor mindenki róluk beszél. Segítségképp mindenkitől láthatsz egy-egy koncertet is.

The 1975

Mikor? augusztus 11. hétfő 17:45, Nagyszínpad

Hogy jól induljon a Sziget, egyenesen Manchesterből jön a The 1975, akik első, cím nélküli lemezükkel akkorát gurítottak, hogy azt nehéz lesz megugrani a jövőben. A hol elektronikus, hol hagyományos élőzenés, vidám napokra tökéletes lemez kerül elő most is, ami olyan, mintha a Razorlightot valaki a Fall Out Boy vidámabb dalaival keverné, majd ráeresztene mindenre egy picit elektronikusabb szőnyeget.

Legjobb dal: Chocolate, Sex

The Big Pink

Mikor? Augusztus 13. szerda 18:00, A38 színpad

Londoni bandáról van szó, amiben Alec Empire egykori gitárosa, Robbie Furze frontemberkedik. Le is szállítottak már két remek lemezt, amelyen az indie témák olyan vastag és felemelő partielektronikával ugráltatják meg a jónépet, ami képtelenség, hogy koncerten rosszul működjön.

Legjobb dalok: Stay Gold, Dominos

Madeon

Mikor? Augusztus 13. szerda 02:30, A38 színpad

Ez a francia elektro-zseni még csak húsz éves, de még ennyi sem volt, amikor legnagyobb slágereit elkészítette. Hugo Pierre Leclercq egyértelműen csodagyerek, játszott már a Swedish House Mafia előtt is, három dalban producerként működött közre Lady Gaga mellett. Két példaképe van: a The Beatles és a Daft Punk. Igazából inkább utóbbi hallatszik. Most kell megnézni, mielőtt még ennél is nagyobbra tör.

Legjobb dalok: The City, Technicolor

Angel Haze

Mikor? Augusztus 15. péntek 19:50, A38 színpad

Angel Haze, azaz Raykeea Angel Wilson is a nagy reménységek között szerepel szinte minden valamirevaló listán. A hölgy rapben utazik, néha énekel is mellé, első lemeze, a tavalyi Dirty Gold rendesen megosztotta a kritikusokat, ráadásul még üzletileg sem volt sikeres, mindössze 1000 példány talált gazdára az USA-ben belőle. Mi inkább azokkal tartunk, akik látnak valamit ebben a lányban, szóval ott leszünk a koncerten, biztos, ami biztos.

Legjobb dalok: Battle Cry

Palma Violets

Mikor? Augusztus 15. péntek 16:30, A38 színpad

Még csak 2011 óta léteznek, de az NME már 2012-ben majdnem az év szerzeményévé szavazta Best of Friends című dalukat. A londoni banda amolyan garázsos, néhol pszichedelikus rockot játszik elementáris erővel, ami koncerten brutálisan nagyot tud ütni, szóval kihagyni igazán kár lenne ezt az élményt.

Legjobb dalok: Step Up for the Cool Cats, Best of Friends

Darkside

Mikor? Augusztus 17. vasárnap 23:30, A38 színpad

Ha a tavalyi év legjobb lemezeinek listáján több helyen is találkoztál a Darkside Psychic című remekével, az nem a véletlen műve, ez a downtempós elektronikával kevert laza gitárzenével gurító amcsi banda ugyanis már első albumával valami olyat alkotott, ami erős reménykedésre adott okot egy még erősebb folytatásra. Nem kell partira számítani, de azért egy kellemes bólogatást lehet majd abszolválni elsőre megjegyezhető dalokkal. Ez lesz a Sziget leglazább koncertje. Kötelező.

Legjobb dalok: Golden Arrow, The Only Shrine I’ve Ever Seen

Jagwar Ma

Mikor? Augusztus 16. szombat 19:50, A38 színpad

Első ránézésre a köszönjük, majd értesítjük-halmazt erősítő ausztrál banda nem lenne kötelező vállalás, de a 2013-as Howlin’-lemez fantasztikussága mellett nem mehetünk el. Amellett sem, hogy igazi fesztiválkedvenc bandáról van szó, ami néhol hálószobapop, néhol drogos sivatagi trip, de mindig olyan minőségű, amilyet csak a nagyok tudnak összehozni.

Legjobb dalok: Come Save Me, The Throw

The BossHoss

Mikor? Augusztus 16. szombat 18:00, A38 színpad

A feldolgozásairól elhíresült német country/rockabillybanda már délután beindítja az estédet, elég lesz, ha elővezetik a Hey Ya!-t, vagy a Toxic-ot Spears-kisasszonytól, és olyan gyönyör indul útjára az A38 sátorban, amilyen egyszerűen máshol nem is indulhat. Valószínűleg itt lesz az idei Sziget egyik legnagyobb bulija, nem szabad félni tőle.

Legjobb dalok: Hey Ya!, Hot in Herre

Michael Kiwanuka

Mikor? Augusztus 14. csütörtök 16:30, A38 színpad

Tavaly elmaradt a brit soulcsodagyerek koncertje, ami azért is nagy baj, mert akkoriban még frissebb volt mindezidáig egyetlen lemeze, a Home Again. Az a lemez, amiben annyira nehéz hibát találni, mint autotune-nélkülit egy will.i.am-dalban. Az egyik legjobb soul-lemez, amit az utóbbi években kiadtak, és Kiwanuka most tényleg elő is vezeti nekünk egy kellemes, délutáni órán. Sört a kézbe, és üljünk a földre, ez nagyon jó lesz!

Legjobb dalok: Home Again, I’ll Get Along

Kavinsky

Mikor? Augusztus 14. csütörtök 01:00, A38 színpad

Ha létezik olyan elektronikus előadó, aki úgy hozta vissza a nyolcvanas éveket, hogy arról csakis a jó részei jussanak eszükbe, hát a francia Kavinsky az. Ő az a fazon, aki a Drive! soundtrackjén szereplő Nightcall-lal egy csapásra lett ünnepelt csoda, és akkor még nem is hallottuk a teljes OutRun című albumot, amin nincsenek gyenge dalok. És mindezt most élőben fogja előadni. Olyan lesz, mintha belépnél egy időkapunk a nyolcvanas évekbe, de nem lesznek tupírhajak, és ájsuldbíszólaki sem.

Legjobb dalok: Nightcall, Testarossa Autodrive

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.