Mondjuk, szerintünk melyik szuperhős fog meghalni a Végtelen háborúban

Tegnap belerobbant az internetbe a Bosszúállók: Végtelen háború trailere, és mindenki elvesztette a fejét. Nem is csoda, hiszen az első teljes kedvcsináló egyszerűen bombasztikus. Ha tehetnénk, simán hibernálnánk magunkat 2018 április végéig. Van azonban egy kis bibi.

Mégpedig az, hogy a Bosszúállók harmadik (vagy az azt egy évvel később követő, egyelőre alcím nélküli negyedik részében) egészen biztosan el kell búcsúznunk valamelyik kedvencünktől. Nemcsak azért mondjuk ezt, mert a trailer legnagyobb részében mindenki összeverve és/vagy kétségbeesetten néz, Thanos pedig combosabb és veszedelmesebb, mint Schwarzenegger a nyolcvanas évek derekán, hanem azért is, mert maga Kevin Feige, a Marvel filmes univerzumának feje is erre utalgat folyton. Az is biztos, hogy a negyedik rész után egy teljesen új időszámítás kezdődik majd az MCU-ban, ahogy erről már nektek is beszámoltunk.

Itt a trailer még egyszer, ezt ugyanis nem lehet elégszer megnézni:

Szóval az egyik szemünk sír, a másik nevet. Hogy kicsit rendet vágjunk az érzelmi viharban, belementünk egy kis esélylatolgatásba. Mondjuk, szerintünk melyik hősnek van esélye a túlélésre.

Pókember

A sort az egyszerűbb esetekkel kezdjük. Elég csúnyán néz ki, ahogy a hálószövőt Thanos marokra fogva beleépíti a talajba, de a helyzet az, hogy kizárt, hogy Pókembernek bármi komoly baja essen a Végtelen háborúban. A Marvel nagyon komoly szerepet szán legkedveltebb hősének a következő filmekben. A negyedik Avengers-mozi után az első szuperhősös film a Pókember: Hazatérés folytatása lesz, amit úgy viszonylag nehéz lenne összehozni, ha a főhőst kinyírják előtte.

Hangya

Ő sem különösebben problémás. Mivel két hónappal a Végtelen háború után érkezik a mozikba A Hangya és a Darázs, ezért nagyjából tutira meg lehet jósolni, hogy a legviccesebb szuperhős is túléli a Thanosszal való találkozást. Legalábbis egyelőre. A negyedik részben ettől még elpatkolhat.

Fekete Párduc

A legfőbb érv amellett, hogy Wakanda királya élve kerül ki az összecsapásból, nem más, mint hogy őt még csak nem rég hozták be az univerzumba. Az Amerika Kapitány: Polgárháború című remek moziban debütált, és jövő februárban kapja meg az első saját filmjét. Nem gondolnánk, hogy ilyen gyorsan búcsút intenek neki.

Doctor Strange

Túl fontos karakter ahhoz, hogy ilyen korán kiírják az univerzumból. Lévén ő az egyetlen, aki képes összekötni a Marvel misztikus és anyagi világát, egyszerűen nem nélkülözhető szereplő.

Tél katonája

Szárnyra kaptak olyan pletykák, hogy a Marvel filmes univerzumában a Tél katonája lépne Amerika Kapitány helyébe. Árulkodó, hogy a Buckyt alakító Sebastian Stannel egy robosztus, kilenc filmre szóló szerződést írattak alá, arról viszont nem tudunk, hogy Chris Evansszel mik a tervei a stúdiónak. Ehhez csupán annyit tennénk még hozzá, hogy számunkra sokkal érdekesebb karakter a Hidra által agymosott, majd a jó oldalra visszatérő hős, mint Amerika Kapitány, aki persze nagyon szimpatikus, de Buckyhoz képest simán egydimenziós szuperhős. Úgy tűnik, ezt a Marvel is így gondolja, és inkább a Katonával tervez hosszú távra.

A galaxis őrzői

Az egyszerűség kedvéért őket együtt kezeljük, és azzal a lendülettel el is áruljuk, hogy a csapat biztosan a túlélők táborát fogja erősíteni. Már azt is lehet tudni, hogy a harmadik filmjük a második Pókember-mozi után érkezik, a kemény mag épp ezért tutira élve kerül ki a tűzvonalból.

Hulk

Az ő sorsát maga Mark Ruffalo spoilerezte el, így érte igazából nincs miért aggódni. A színész egy interjúban szólta el magát; a zöld óriás bizony a Bosszúállók 4-ben is szerepelni fog, így a Végtelen háborút még egészen biztosan túléli. Örülünk, mert az Edward Norton-féle verzió óta a karakter egyre szerethetőbb és viccesebb. Szeretnénk még a vásznon látni egy darabig.

Thor

A Thor-mozik mindig a Marvel kevésbé sikerült filmjei közé tartoztak, egészen az idén bemutatott Ragnarök-ig, mely az év legviccesebb és legszórakoztatóbb szuperhősös mozija lett. Reméljük, hogy (spoiler!) Asgard pusztulása és a hős egyik szemének elvesztése nem azt hivatottak előrevetíteni, hogy kedvencünk neve felkerült a feláldozhatók listájára.

Wanda Maximoff

Vele kezdjük azt a csoportot, melynek tagjaiért aztán tényleg lehet izgulni. A képregény-fanatikusok tudják, hogy a füzetekben a Skarlát Boszorkány Vízió felesége, így őt elméletileg nem illene kinyírni addig, amíg ez a kapcsolat nem bontakozik ki a vásznon. A trailer tanúsága szerint azonban ez a Végtelen háború alatt már meg is történik, így elméletileg nincs akadálya annak, hogy Wandát a testvére, Higanyszál után küldjék. Hogy szerintünk ez miért nem fog mégsem megtörténni, arról később.

Fekete özvegy

A népek szeretik, a karaktere érdekes, és az utóbbi hónapokban felütötte a fejét a pletyka, hogy talán saját filmet is kaphatna, amitől Scarlett Johansson sem zárkózott el. A másik oldalon viszont ő az egyik legdrágább színész, és minél sikeresebb a filmes univerzum, annál többe fog kerülni a stúdiónak, miközben maga a karakter egyáltalán nem nélkülözhetetlen. Szóval nem lepődnénk meg nagyon, ha esetleg kapna egy nagyon drámai véget a Végtelen háborúban.

Sólyom

Az Anthony Mackie által megformált repkedő szuperhős gyorsan a csapat fontos tagjává vált, azonban nem annyira fontossá, hogy saját filmet is kapjon a Marveltől. Bár a színész szerződésében állítólag még szerepel néhány jövőbeli Marvel-mozi, mi mégsem vagyunk teljesen nyugodtak. Ha fel kell áldozni egy szereplőt, hogy a nézők tényleg komolyan vegyék Thanost, Sólyomnak nem áll túl jól a szénája. Mint ahogy a most következő hősöknek sem.

Hadigép

Mondhatnánk azt, hogy Vasember halála esetén James Rhodes ideális jelölt lenne, hogy átvegye Tony Stark helyét, de ez egyáltalán nem lenne igaz. A Polgárháború során lesérült hős nem elég érdekes ahhoz, hogy belépjen az első vonalba, az viszont nem kicsit lenne kegyetlen lépés a Marveltől, ha a lebénulása után néhány hónappal ráküldenék az úthengert. Hadigép vagy megússza a húsdarálót, vagy nem. Így vagy úgy, egyik lehetőség sem fog túlzottan megviselni minket.

Sólyomszem

Sólyomszem egy olyan szereplő, akit úgy ki lehetne írni a filmes univerzumból, hogy ez nagyjából zéró hatással lenne a továbbiakra. Már az Ultron korában pedzegette a visszavonulást, majd a Polgárháborúban visszatért egy kis csörtére, de vele kapcsolatban nagyon azt érezzük, hogy kifelé áll neki a zászló.

Vasember

Elérkeztünk a legfájóbb ponthoz. Tony Stark volt az, aki megadta a Marvel filmes univerzumának a kezdő rúgást, és azóta szinte ő lett az egész filmfolyam reklámarca. Nagyon kedveljük, hatalmas hatása volt az eddigiekre, de amikor Robert Downey Jr. azt mondta, hogy még idejében akar kiszállni az egészből, éreztük, hogy ez nem jelenthet túl sok jót. Aztán Kevin Feige mondott egy olyat, hogy a negyedik Bosszúállók-mozi úgy varrja majd el a szálakat, hogy egyúttal egy teljesen új fázist nyit majd meg az MCU számára. A trailerben nagyon rezignáltan néző Tonyt látva lassan elkezdtük hozzászoktatni magunkat a gondolathoz, hogy mindenki kedvenc playboy, milliomos, emberbarátja talán nem fogja megélni ezt az új fázist. Nagyon fájna, ha így lenne, de egyúttal borzasztó erős pillanat is lenne, amit nem egyhamar felejtenének el a nézők. Félő, hogy ha Vasember túl is éli a Végtelen háborút, az egy évvel később érkező epizódban könnyes búcsút vesz a rajongóktól.

Amerika Kapitány

Bár a képregényekben már többször is meghalt, a helyébe lépett a Sólyom, illetve a Tél katonája is, de a filmekben ez eddig még nem történt meg. Fel mernénk rá tenni egy nagyobb összeget, hogy hamarosan pont kerül a végtelenül idealista Steve Rogers sztorijának végére. Az első filmje még sete-suta volt, de a Russo testvérek remek akcióhőst csináltak belőle. Sajnáljuk, de ha valaki, hát ő biztosan a Marvel őskorát jelképezi. Ha új fejezetet akar nyitni a stúdió, a második világháborúból ránk maradt Kapitánynak mennie kell.

Vízió

Ha egyet kellene tippelnünk a biztos távozóra, ő lenne az. Ott figyel a homlokában egy végtelen kő, amit Thanos a trailer szerint valószínűleg meg fog szerezni, és bizony nem nagyon van más, ami életben tartaná ezt a szuperhőst. A jó hír az, hogy az ő halálával szívszerelme, Wanda Maximoff végül megússza a csetepatét, nem illik ugyanis egy szerelmespár mindkét tagját ugyanabban a filmben másvilágra küldeni. Vízió, köszönjük az eddigieket, viszlát! (Azért reméljük, hogy sikerül még alakítanod Wandával valamit, mielőtt fűbe harapsz!)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon