Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha eddig még nem vágtál volna bele a Mortal Kombat 11 csodáiba, akkor itt a remek alkalom. Az MK 11 Ultimate ugyanis bőséges pakk ahhoz, hogy levezesd ezt a rohadék évet.

Amikor kijött a Mortal Kombat 11, ujjongtunk örömünkben, mert valahogy talán ebben az epizódban sikerült a legjobban elkapni azt, miért szerettük régebben ezt a szériát, mármint eléggé régen, akkor, amikor az eredeti trilógia kijött, aztán lett belőle az, ami. A NetherRealm 2011-es rebootja, majd annak folytatása, a Mortal Kombat X is jók voltak, de igazán csak a Mortal Kombat 11-ben állt össze a régi és az új formula valami olyanná, amit a megjelenés óta folyamatosan vigyorogva nyomunk.

Persze a DLC-k és karaktercsomagok is gondoskodtak arról, hogy legyen kedvünk a bunyóhoz, főként az innen-onnan érkező képregényes és filmes karakterek, akiktől mára ennek az epizódnak különös bája van. Mert hát valljuk be, ki ne akarná lejátszani a Terminátor vs. Robotzsaru meccset a haverokkal vagy egyedül? Ki ne próbálná ki, milyen Rambóval mortalozni, és pofán rúgni Scorpiont? Arról nem is beszélve, hogy még Joker is itt van, akit például neki lehet ereszteni Spawnnak. Hát ki ne imádná ezt az egészet?

Az mondjuk nem túl elegáns, hogy kiadták a régi film színészeire fazonírozott karaktercsomagot is, ami egyébként megint egy remek húzás, az viszont elég elkeserítő, hogy pont az Ultimate megjelenése után került a boltokba, így az nem képezi részét a csomagnak.

De azt nem lehet elvitatni tőle, hogy ne próbálna meg mindenki kedvében járni, főleg a régi rajongókéban. A Mortal Kombat 11 Ultimate pedig olyan, mintha őket kenegetné hájjal. Ebben a pakkban ugyanis benne van majdnem minden, ami eddig kijött a játékhoz, az összes karakter Rambótól Mileenán át Rainig, tartalmazza az Aftermath kiegészítőt is, ami a sztorit folytatja ott, ahol az alapjátékban abbamaradt, így még több időt lehet eltölteni ebben a mocskos, idősíkokon utazós sztoriban, aminek egyébként szinte minden pillanata tökéletes.

Most PS5-ön és Xbox Series X-en is megy a móka, mi is PS5-ön teszteltük, és az a helyzet, hogy a MK 11 Ultimate  nextgen kiadása a legjobb, ami ezzel a szériával történhetett. Egyrészt a látványt egy picit felturbózták, ami azt jelenti, hogy 4K-ban egészen döbbenetesen jól néz ki a játék, és nem fut rosszabbul, mint PS4-en full HD-ban. A folyamatos mozgás, a felpimpelt textúrák odaszögeznek az UHD tévé elé, akkor is, ha már végigtoltad egyszer a teljes sztorit.

A Fatal Blow-ok még mindig csúcsbrutálisak, a meccseket nagyon, de nagyon élvezetessé és kiszámíthatatlanná teszik. Itt van 37 karakter, akikkel aztán ki lehet élvezni a Fatal Blow-ok, fatalityk, brutalityk, stage fatalityk, friendshipek mindegyikét. Ezeket még betanulni is elég nagy feladat, de persze mindig lehet segítséget kérni a játéktól.

Szóval vegyük úgy, hogy a PS5 és az Xbox Series X máris rendelkezik egy olyan verekedős játékkal, ami sokáig verhetetlen lesz a konzolon (tudom, képzavar, de akkor is). Vizuálisan kifogástalan a Mortal Kombat 11 Ultimate, két olyan sztorit egyesít magában, ami megéri a végigjátszást, egyikük sem gyengébb a másiknál.

Ha PS4-re vagy Xbox One-ra veszed meg, ingyen upgrade-elheted a nextgen verzióra, szóval ha még nem jutottál konzolhoz, de már szeretnéd ezt a csomagot nyúzni, akkor tedd meg, így legalább frissebb lesz az élmény, és még nagyobb a döbbenet, hogy mennyivel jobban fut az új gépeken. Kötelező vétel, bármin is játszod.

Olvasd el, mit olvastunk az alapjátékról, és az Aftermath-ről itt:

9
  • Felpimpelt grafika, nulla töltési idők PS5-ön
  • Bőven elég tartalom az Aftermath-tel és a 37 karakterrel
  • Nem túl elegáns a mozis karakterpakk fizetőssé tétele
HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.