Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ki sem látszunk a jó koncertekből a héten: nyitva a ZP, jön az M83, Atomic Hooligan, Afrika Bambaata, a belvárosban pedig ingyen fesztiválozhatunk.

Sister Bliss

Park
Péntek, június 1. 20:00
Sister Bliss nem más, mint az a csaj a Faithlessből, aki nem csak hogy eszméletlenül jól néz ki, de aki úgy használja a zenét, mint más a kanalat, a kést meg a villát. Zsenialitás, amit művel: hihetetlen kompozíciós készség, tempóérzék és a zene nyelvének anyanyelvi szintű ismerete. Igaz, játszik zongorán, basszusgitáron, hegedűn, dobon, szaxofon, szempleren, számítógépen, stúdiókeverőn és kitudja még min, valamint olyan természetességgel ír zenét, ahogy más leviszi a szemetet… Ha voltál már Faithless koncerten, azért, ha meg még nem, azért éri meg eljönni, mert amit ez a lány tud, azt rajta kívül nagyon kevesen tudják ebben a galaxisban.

Belépő: 1000 Ft (elővétel 05.25-ig) 2000 Ft (elővétel utána), 3000 Ft (helyszínen)

Belvárosi Fesztivál

V. kerület
Június 1-3.
Igazi nyárindító fesztivál Budapest szívében! Alternatív, pop, világzene, népzene, retró, csend-diszkó, gyerekprogramok, állatsimogató, design vásár, olvasóliget, bringabemutató… Három napos, három generációs garantált szórakozás egy nagy rakat zenekarral, és Csendiszkóval, azaz fejhallgatós bulizással két csatornán, hogy a környék lakói se kapjanak sokkot a hangerőtől.

A teljes program:

Szabadság tér:

Péntek:
17.00 - 18.30 Compact Disco
18.45 - 20.15 The Carbonfools
20.30 - 22.00 Brains
23.00 - 04.00 Csendiszkó (Digitális szomszéd-konform köztéri buli)

Szombat:
10.00 - 12.00 Halász Judit koncert és Báb előadás
17.00 - 18.30 Colorstar
18.45 - 20.15 Péterfy Bori
20.30 - 22.00 Irie Maffia
23.00 - 04.00 Csendiszkó (Digitális szomszéd-konform köztéri buli)

Vasárnap:
17.00 - 18.45 Intim Torna Illegál
19.00 - 20-00 Petruska András
20:00 - 22:00 Quimby koncert

Zrínyi utca:

Péntek:
14.20 Aradszky László
15.10 Muri Enikő
15.50 Kocsis Tibor

Szombat:
15.00 LL Junior
16.10 Korda György és Balázs Klári
16.50 Kökény Attila

Erzsébet tér:

Péntek:
20.00 Palya Bea

Szombat:
20.00 Ferenczi György & a Rackajam

Belépő: ingyenes

Maszkura és a Tücsökraj

Zöld Pardon
Szombat, június 2. 20:00
Végre megnyitott a ZP, ezzel pedig teljes erőből elindult a szabad ég alatt elkövetett bulizás. Az első fecskék között pénteken az Alvin és a Mókusok, szombaton pedig Maszkuráék fűtik fel a színpadot és a közönséget az új, Sztárzseni lemezük turnéjának egyik állomásaként.

Belépő: 400 Ft

Normafa Open Air

Normafa
Szombat, június 2. 21:00

Idén június 2-án már sokadik alkalommal kerül megrendezésre Csillebércen a Normafa Open Air névre keresztelt elektronikus zenei minifesztivál. A rendezvényen 5 helyszínen és számos zenei stílusban hallhatóak dj-k és live act-ek, a műfajok legjelesebb hazai képviselőitől.  Idén a szervezők az eddiginél is monumentálisabb látvánnyal nyűgözik le a nagyérdeműt, amiből a buli előtt 20-22 óráig a Gesztenyés kertben, a Hegyvidéki napokon nyújt ízelítőt a Normafa Night Projection csapata. Az esemény másik érdekessége az az audiovizuális megemlékezés, amit az idén elhunyt Bernáth/y Sándor Munkácsy díjas művész emlékére tartanak YntermemorY néven, a róla elnevezett helyszínen, 23 órától. A fellépők névsora a teljesség igénye nélkül: Palotai, Ludmilla, Beta, Coyote, Bernáthy Zsiga LIVE, Dublic, Wondawulf, Krueger, Pryus, Weide, Siet, Jade, Hruscsov, Jirzij...  (ESŐNAP: 2012.06.16.)

Belépő: 1500 Ft (elővétel), 2000 Ft (helyszínen)

Fogasház Kertnyitó Haccacáré + 2. szülinapi buli

Fogasház
Szombat, június 2. 16:00
A Fogasház mint kulturális befogadótér bizony nem csak szlogen, nagyon is valós vállalás, mi több: egy küldetés. Mivel a KULTÚRA is szereti, igényli a friss levegőt - sőt néha még dohányzik is - a fákért, bokrokért, borostyánért, madárfüttyért és a nyár illatáért pedig egyenesen odavan - de nem mindig szeret mindezért egy órát utazni - mit volt mit tenni, egy öreg bérházból rögvest kertet, vagy ha úgy tetszik templomot kellett varázsolni neki. Mintegy meglepve a szomszédban található anyaintézményét - a Fogasházat - annak második születésnapjára. Az ajándék elkészítését pedig rábízták az Instant kialakításában már bizonyított fantasztikus csoportra. És hogy mi várható június 1-én és 2-án? Hát, sok rosszra ne számítsunk, ugyanis lesznek tűzzsonglőrök, artisták, ajándékok, a nyárba frissen beleszeretett lányok és Lomography kiállítás. Mindez az éjszaka legderekabb, legmuzikálisabb napszámosaink virtuóz lemezjátékával Simon Iddollal, Supermannel és Infragandhival.

Belépő: ingyenes

Hegyvidéki napok – PASO, Magashegyi Underground

Budapest, XII. kerület, több helyszín

Június 1-3.

Idén is lesz Hegyvidéki Napok, mely immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre. A napok keretében felrázza a népet a Magashegyi Underground, helybenfut a PASO, és eljátssza a Lovemonster albumot, de fellép még Zséda és a Kaláka is. Mellettük borkóstolók, sportesemények és gyerekprogramok is várnak mindenkit.

Belépő: ingyenes

M83

A38
Hétfő, június 4. 21:00
Az M83 azon kevés francia zenekar közé tartozik, amelyek angolszász területen is jelentős sikert arattak, majdhogynem nagyobbat, mint hazájukban – talán ez is az oka, hogy Gonzalez nemrég Los Angelesbe költözött. Pedig az első lemez nem ígérte a későbbi nagy népszerűséget: aránylag visszhangtalanul tűnt volna el a franciaországi lemezkiadás tengerében, ha a neves Mute kiadó nem jelenteti meg újra. A második album, a Dead Cities, Red Seas & Lost Ghosts már igazán tarolt, Gonzalez népszerűsége producerként is hatalmasat nőtt. Az M83 saját zenéi mellett irgalmatlan mennyiségű remix-felkérést kapott, és a Bloc Party, a Depeche Mode, a Goldfrapp, a Placebo számára készített remixek ismertté és elismertté tették a zenekar nevét. A kortárs elektronikus rock egyik leginkább aktuális zenekara először jár Magyarországon. Az A38 Hajón úl nagylemezét mutatja be.

Belépő: 6000 Ft (elővétel) 6600 Ft (helyszínen)

Atomic Hooligan feat. MC Sirreal & MC Manners

Ötkert
Szerda, június 6. 21:00
Az Ötkert 2 éves atom szülinapi bulijára egy legendás breakbeat csapatot hoz el mindenkinek, aki szereti és azoknak is, akik június 6-án szerdán egy őrülten eklektikus party éjszakát szeretnének eltölteni itt a Zrínyi utca 4-ben.

Belépő: 2000 Ft (lányoknak lefogyasztható)

Sex-E-PIL

A38
Csütörtök, június 7. 21:00
A Sex-E-PIL a nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb hazai underground zenekara volt. A négy zenész elmúlt években több alkalommal is kapott felkérést arra, hogy összehozzák a „régi” bandát, ám a csillagok épp most álltak úgy, hogy a zenekar tagjai Hegyi ötvenedik születésnapján, baráti körben, újra együtt lépjenek színpadra. Az egydalos fellépést további közös gondolkodás, majd döntés követte: 2012. június 7-én, csütörtökön az A38-on újra Sex-E-PIL-koncert lesz, olyan számokkal, mint a What Do You Say, az Igazi zöld, igazi kék vagy a Gyerünk.

Belépő: 3500 Ft (elővétel) 3900 Ft (helyszínen)

DJ Afrika Bambaataa

Park
Péntek, június 8. 20:00
Jó tudni: Bambaataa az egyike azoknak az arcoknak, akik feltalálták és lerakták a hip-hop alapjait. Szóval csak a jegyzőkönyv kedvéért: ez a zene a legvalóságosabb és legigazibb hip-hop, amit közel s távol hallhatsz. Bambaataa alulról indult: egy bronxi toronyház földszintjén született. A talaj, ahonnan elrugaszkodott, viszont elég kemény volt, hogy magasra emelkedjen: a világ és a zenetörténelem szerint ő a hip-hop nagyapja és az electro-funk apja, a break-beat egyik élő klasszikusa, eklektikus mixeivel pedig kiérdemelte a „Master of Records” nevet is. Bandaháborúkat fordított békés, kulturális háborúvá, és ápolta, építette és gazdagította a hip-kultúra egészét. Ha valami igazán nagyra vágysz, hallgasd meg a könnyűzene legkomolyabb komolyzenészét!

Belépő: 1000 / 1500 Ft (elővétel), 2000 Ft (helyszínen)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.