Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Afrika Bambaataa a Parkban, VilágVeleje Nyár a Tankcsapdával az Orczy-kertben, és izgalmas külföldi fellépők a héten. Otthon maradni bűn!

Afrika Bambaataa (USA)

Park

Péntek, június 8. 20:00

Jó tudni: Bambaataa az egyike azoknak az arcoknak, akik feltalálták és lerakták a hip-hop alapjait. Szóval csak a jegyzőkönyv kedvéért: ez a zene a legvalóságosabb és legigazibb hip-hop, amit közel s távol hallhatsz. Bambaataa alulról indult: egy bronxi toronyház földszintjén született. A talaj, ahonnan elrugaszkodott, viszont elég kemény volt, hogy magasra emelkedjen: a világ és a zenetörténelem szerint ő a hip-hop nagyapja és az electro-funk apja, a break-beat egyik élő klasszikusa, eklektikus mixeivel pedig kiérdemelte a „Master of Records” nevet is. Bandaháborúkat fordított békés, kulturális háborúvá, és ápolta, építette és gazdagította a hip-kultúra egészét. Ha valami igazán nagyra vágysz, hallgasd meg a könnyűzene legkomolyabb komolyzenészét!

Belépő: ingyenes

Format & The Simonsound

A38

Péntek, június 8. 22:00

DJ Format olyan hiphop-ot játszik, amit mindannyian hiányolunk: fanki bítek és ütemek, csodás breakek, sok szkreccs, az öreg iskolás hiphop esztétika jegyében pedig mindenféle zene felkerül a lemezjátszóra. Mellette fellép két igazi hazai ász, Suhaid, Shuriken és Gandharva valamint lemezbemutatót tart a szédületes ősfunkot nyomó Dokkerman & The Turkeying Fellaz.

Belépő: 1000 Ft (elővételben), 1500 Ft (helyszínen)

Electric Indigo (AT)

 

A38

Szombat, június 9. 23:00

Bécs legszédületesebb női lemezlovasa, aki eddig a világ 134 országában aratott sikert egyáltalán nem véletlenül. Segítői a nagyszerű Isu és Dork, míg a szédületes látványról a Kiégő Izzók gondoskodik.

Belépő: 1000 Ft (elővételben), 1500 Ft (helyszínen)

Exit Fesztivál Promo Party – Roy Fokker, Dee Face (SRB)

Fogasház

Szombat, június 9. 20:00

Újvidék Budapestre költözik egy estére! Az Exit Fesztivál Promo Partyt tart a Fogas Házban június 9-én, szombaton. Az eseményen két szerb és három magyar dj erősíti majd az országok közötti kulturális kapcsolatokat: a határon túlról Dee Face és Roy Fokker, míg a hazai oldalról Gensi, Nesta és a Neo-ból ismert Kovary áll be a lemezjátszók mögé.

Belépő: ingyenes

Agent Fresco (ISL)

Akvárium Klub

Vasárnap, június 10. 21:00

Björk nagy áttörtése óta az izlandi zenekarokkal szinte gejzírt lehet rekeszteni. Nem elég, hogy pop és alternatív zenében hatalmas sikereket érnek el (Sigur Rós, Múm, Of Monsters And Men, Emiliana Torrini, Sin Fang, stb.), de néhány éve az izlandi rockzene is megjelent a zenei palettán. Ennek a szcénának a legjelesebb képviselője az alig néhány éve alakult Agent Fresco, mely zenéjében ötvözi a a Rage Against the Machine, a System of a Down és a Queen Of The Stone Age legjobb pillanatait. A zenekar előtt a magyar Haelo melegít.

Belépő: 800 Ft

Jon Kennedy (UK), Mr. Masters & FantomAZ

Akvárium Klub

Hétfő, június 11.

A jó öreg Monday Session ezúttal Jon Kennedyvel lép elő mindazoknak, akik nem tudtak betelni a Mester pénteki A38 bulijától. És persze mindenki másnak is, aki szereti.

Belépő: ingyenes

Heaven Street Seven – Hey June

MüPa

Kedd, június 12. 20:00

A zenekar számára ez a fellépés – nem is titkoltan – különleges alkalom, hiszen ezen az estén más fénytörésben mutatkoznak majd meg dalaik, fesztiválokon innen és klubokon túl. Speciális hangszerelési megoldások, ritkaságdalok, más színek és más hangsúlyok teszik majd izgalmassá az estét.

Belépő: 1700/2900/3700 Ft

Big Daddy Kane (USA)

Akvárium Klub

Péntek, június 15. 21:00

A nagysikerű Crazy Stylez koncertsorozat következő eseményeként, a Grammy-díjas rapper, Big Daddy Kane lép színpadra június 15-én, az Akváriumban. Az amerikai old school rapper és producer olyan elismert sztárokkal dolgozott már együtt, mint például 2Pac, Morcheeba, Ice Cube, Public Enemy, Barry White és Teddy Riley. Big Daddyt DJ Nadir, DJ Zefil és Győremix kíséri.

Belépő: 3000 Ft (elővétel) 4000 Ft (helyszínen)

2. VilágVeleje Nyár – Tankcsapda, Európa Kiadó

Orczy-kert

Június 15-16. 18:00

Kétnapos haccacáré az Orczy-kertben, ahol első nap az Európa Kiadó Love ’12 műsora debütál, másnap pedig először lép fel Budapesten a megújult Tankcsapda, ebben pedig a Depresszió is segítségükre lesz. Nem egészen a futottak még kategóriában, de jelen lesz a Balaton, Peter Ogi, Legát Tibor és Bérczesi Róbert is.

Belépő: 2900 Ft (napijegy elővétel), 3500 Ft (napijegy helyszínen), 4900 Ft (kétnapos bérlet)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.