Ha bírod a verekedős játékokat, akkor a Dead or Alive-franchise-t neked valószínűleg nem kell bemutatni. Ez egy olyan cucc, amiben az lenne az extra, hogy kigyúrt harcművészek helyett szexi csajok esnek egymásnak. Ezzel alapból nem is lenne baj...

...de az a helyzet, hogy az utóbbi részekkel a stuffot gondozó Koei Tecmo elkezdett átesni a ló túlsó oldalára. A DoA a tökélyre fejlesztett harcrendszer helyett elkezdett arról szólni, hogy mennyire látványos a karakterek mellének mozgása bunyó közben, ami nem igazán tett jót a cím reputációjának.

Jött is Yohei Shimbori, a sorozat atyaúristene, és egy interjúban bejelentette, hogy a következő, hatodik részben visszavesznek a szexualitásból, ugyanis egyre hangosabbak lettek azok a játékosok, akik szót emeltek a nők tárgyiasítása ellen.

Ez mind szép és jó, csak éppen történt egy kis bibi. Van ugyanis a Dead or Alive-játékoknak egy fura vadhajtása, kicsit konkrétabban a PC-re tavaly novemberben megjelent Dead or Alive Xtreme: Venus Vacation, melyben a lányok nem verekednek, hanem egy egzotikus szigeten strandlabdáznak, és különböző minijátékokban mutatják meg bájaikat a játékosoknak. Mivel ez a cucc is a Koei Tecmo tulajdona, ezért különösen kínos, hogy Shimbori bejelentése után két nappal a Venus Vacation egy új lehetőséggel gazdagodott: a játékos a kurzorral egészen konkrétan lecibálhatja a lányok bikinijét.

Mutatjuk.

Láthatod, a játékmód egy cseppet sem kelti azt az érzetet, mintha a csajok élveznék a dolgot: próbálják takarni magukat, visszahúzni a bugyit, a melltartót, és közben egyértelmű gesztusokkal jelzik, hogy nagyon nem jön be nekik a monitor másik oldalán vihogó frusztrált kamasz akciója.

Mivel negyvennyolc órával korábban maga a Dead or Alive-sorozat direktora beismerte, hogy a cím nem épp jó irányt vett az utóbbi időkben, ezért ez az egész baromi kellemetlen a Koei Tecmóra nézve.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon