Na végre, egy igazán jó Street Fighter V-verzió!

Nem vetted meg a Street Fighter V-öt, mert hallottad, hogy alig van benne tartalom? Jól tetted. Most viszont meg kell venned, mert végre kapsz is bőven tartalmat a pénzedért. Teszteltük az Arcade Editiont.

Na nem arról van szó, hogy a Street Fighter V rossz játék lett volna. Maga a bunyó nagyon is jó volt, méltó a széria hírnevéhez, csak hát a bunyón kívül nem volt semmi. De úgy nagyjából tényleg semmi. Lassacskán érkeztek hozzá extra tartalmak, de sosem lett az igazi. Ha csak arra kellett, hogy otthon fölös idődben néha bunyózz fél órát, vagy annyit sem, akkor ez nem tűnt fel, de nem volt benne eleinte egy normális sztorimód, sőt, egy teljesen nyilvánvalóan szükséges Arcade mód sem.

Egészen idáig. A Capcom valamiért a megjelenés után két évvel gondolta csak szükségesnek, hogy hozzáadja ezt a játékmódot is az alapjátékhoz, ahhoz viszont egy ingyenes frissítéssel is el lehet érni, de azokra is gondolt, akik nem jöttek lázba a kissé üres alapverzió láttán. Kint van a Street Fighter V Arcade Edition, amiben minden benne van, ami az utóbbi két évben hozzáadódott az SFV-höz, plusz az Arcade mód, magyarul végre lett benne tartalom, nem is kevés, és végre nagyon, de nagyon lehet szeretni ezért.

Persze azért azt tegyük hozzá, hogy nem véletlenül most jelent meg ez a verzió. Japánban most kerültek a játéktermekbe a Street Fighter V-ök, magyarul a játéktermi verzió sem jött ki túl korán, ami eléggé érthetetlen, hiszen a japánok előszeretettel ülnek a Street Fighter-automaták előtt cigizgetve, tudom, mert én is dobáltam beléjük a százjeneseket Tokió Akihabara városrészében, ahol valószínűleg most már parkolópályára tették az SFIV-eket, hogy az új játék kerüljön a helyükre, és megteljenek százjenesekkel. És igen, a tokiói játéktermekben még szabadon lehet dohányozni.

A Street Fighter V Arcade Edition megjelenése tehát tökéletesen időzített, mert azok, akik nem tudnak minden nap elruccanni egy játékterembe, pedig igény lenne rá, azok otthon is előkaphatják, ami főleg nekünk, európaiaknak szól, akik már csak álmodoznak már az arcade-gépekről. Ráadásul ez az arcade-élmény perfekt módon van szabva a Street Fighter-rajongókra. Nem csak úgy simán végigbunyózzuk magunkat ugyanis a ranglétrán, hanem el kell döntenünk, hogy melyik SF-epizód szerint szeretnénk ezt a műveletet véghezvinni. Ami nagyjából azt is jelenti, hogy megkapod az eddigi Street Fighter-epizódok arcade-gépeinek kvázi remake-jét, és ha valamiért, hát ezért a keblünkre öleltük ezt az új kiadást, illetve frissítést.

Ha valakinek kedve van, persze végigtolhatja a moziszerű, egyébként abszolút korrekt general sztorimódot is, illetve azokat a párperces, character storynak nevezett izéket, amiket isten tudja, miért kellett az SFV megjelenésekor sztorimódként eladni, mert az bizony minden volt, csak élvezhető nem (többnyire nevetséges, párperces küzdelmek, amiknek semmi tétje nem volt, és semmit nem adtak hozzá a karakterek történetéhez).

Jó kérdés, hogy érdemes-e megvenni ezt a változatot, mivel ugyebár az Arcade mód egy ingyenes frissítéssel amúgy is bekerül a játékba, de a frissítéssel nem kapod meg a season 1 és 2 karaktereit, ezzel a pakkal viszont igen. Persze fight money-ért beszerezheted őket, ha eleget játszol, szóval te döntöd el, mi számodra a fontos.

Mégis érdemes inkább azonnal ezzel a csomaggal kezdeni, mert ez végre az a Street Fighter V, aminek két éve lennie kellett volna, amiben benne van mindaz a tartalom, amit vártunk, és ha egyből ugorhatunk erre a teljes verzióra, akkor ugorjunk is, mégpedig kérdés nélkül. Ha nem próbáltad ki, tedd meg most. A Street Fighter V még mindig az a rettenetesen szórakoztató, kezdőként is élvezhető, de egyébként profiként igazán megnyíló, veszettül stílusos és még mindig gyönyörű játék, ami volt. Csak most már teljes, és a karakterek továbbra is érkezni fognak. Vegyük úgy, hogy most érkezett meg igazán. És igen, bármikor bedobnám a százjeneseket is a tokiói játéktermekben az automatáiba. Remélem, egyszer lesz még alkalmam rá.

9
  • Ez az a Street Fighter V, aminek a megjelenése pillanatában lennie kellett volna
  • Még mindig gyönyörű, még mindig jó a kezdőknek és a profiknak is
  • PS4-en valamiért néha érthetetlenül sokat tölt

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon