Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem kell megijedni, a trumpos főkép ellenére még mindig nem politizálunk, hiszen a Twitter egyelőre még inkább popkultúra, mint közélet, még akkor is, ha a címben beharangozott ranglistának az USA jelenlegi elnöke valószínűleg úgy örül, mintha egy mexikói család költözne a Fehér Ház gyepére.

Az év öt legtöbbet lájkolt Tweetjének ugyanis ő személy szerint a közelébe sem tudott érni, nem úgy, mint az elődje, Barack Obama, aki – hiába rendelkezik feleannyi követővel, mint Trump – csúnyán lekörözte őt.

2017 legtöbbet lájkolt Tweet-bejegyzése nem csak az idei év, de minden idők legkedveltebbje is egyben. Arról a posztról van szó, amit Obama a charlottesville-i események kapcsán osztott meg követőivel. Íme:


azaz

Azért az idézőjel, mert ezt eredetileg Nelson Mandela mondta, szóval neki is jár némi elismerés az egészen durva 4,6 milliónyi lájkért.

A második legkedveltebb bejegyzésnek is borzalmas apropója van, ez ugyanis az a poszt, amit Ariana Grande tett közzé, miután terroristák támadtak a manchesteri koncertjén szórakozó rajongóira május végén.


Azt, hogy ki került a harmadik, negyedik és ötödik helyre, már biztos kitaláltad. Bizony, Obamáé a dicsőség, azonban a következő Tweetjét ismét egy szomorú körülmény, John McCain rákbetegsége indokolta.


A következő bejegyzés szintén hozzá tartozik, de ezt még elnöki minőségében tette közzé.


azaz

És végül potom 1,8 millió kedveléssel a leköszönése utáni első Tweetje, melyben az "izé"-vel az eredeti Twitter-fiókjára utal:


Mit is mondhatnánk erre? Kommunikáció, mint olyan.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.