Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Tegnap épp egy EU-s videókonferenciát tartottak az új épületkorszerűsítési programról, amelyen több kelet-európai ország miniszterhelyettese vagy államtitkára is vett részt, na meg az energiaügyi uniós biztos, és néhány szakértő. Hát ezt már elolvasni is dögunalmas volt, nem hogy végighallgatni!

Így lehetett ezzel az online beszélgetés moderátorának, Monica Frassoninak a szeretett édesapja is, aki nem győzhette már kivárni, mire a sok tintakukac befejezi a bájcsevegést a lehetetlen számokról meg be nem tartandó ígéretekről,

 

A tata ekkor megállt, egyenesen bele a mítingbe, majd kitekintett maga elé hosszasan. Különlegesen ihletett pillanat volt, mint akinek épp egy szibüllai látomás suhan át az elméjén.

Akárcsak Napóleon tábornok, mielőtt megrohamozta volna az Adda folyó túlpartján várakozó, túlerőben lévő osztrák sereget, vagy Walter White, mielőtt kispályás szakácsként bombát vitt volna Tuco Salamandra drogmufti fészkébe.

„És köztük egy fiatal hős, Ki néha visszatekint / S bámulja a hervatag, rőt Erdőknek szépségeit.” (Juhász Gyula: Ballada)

Az élet nagy döntései. Ezek tesznek minket többekké azoknál, akiket elfelejt az utókor. Monica Frassoni édesapját mi már nem fogjuk elfelejteni, esetleg ő a holnapot.

(forrás: 444)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.