Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az új-zélandi Steve Morrow a Trade Me nevű aukciós szájton nagyon félreértett egy folyamatban lévő árverést. Bevásárolt, hogy finoman fogalmazzunk.

Az történt ugyanis, hogy egy kis szabad tartású baromfigazdaságnak le kellett húznia a rolót, ezért a tulajdonosok felpattintottak a netre 1000 darab tyúkot alkalmi áron. Mindezt az aukció leírásában is megosztották az érdeklődőkkel, Morrow pedig nem olvasott elég figyelmesen, azt hitte, hogy a nyertes annyi tyúkot visz, amennyit akar, és lecsapott a vételre.

Emberünk azzal érvel, hogy szerinte az árverés leírása megtévesztő volt, de az eladó gazda, Matthew Blomfield nem ért vele egyet, és igazából mi hajlamosak vagyunk vele egyet érteni. Annak ugyanis semmi értelme, hogy a vevő dönti el, mennyi tyúkot szeretne az ezerből. Akkor a többivel mi lesz? A gazdának újra meg kell hirtenie az árverést, egészen addig, amíg lassan el nem fogy a meghirdetett baromfiállomány? A hirdetés ráadásul háromszor is ezer tyúkot említett, ami már elég egyértelműnek tűnik.

Morrow most éppen gazdát keres a tyúkoknak, hiszen neki igazából csak 20 darabra volt szüksége. Becsületére legyen mondva, hogy nem veszi félvállról a dolgot, és már egy rakás termelőt, állatmenhelyet és magánszemélyt megkeresett a problémájával.

Miután a közösségi médiában is megjelent a sztori, 700 állat már új otthonra is talált, így már csak 280 otthontalan tyúknak kell valahogy gazdát találnia.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.