Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

„Southwest, 1380, csak egy hajtóművel megyünk. A repülőgép egy része hiányzik, úgyhogy most kicsit lelassítunk”.

Kisebbfajta csoda volt, hogy a Southwest légitársaság 1380-as járatának balesete nem torkollt nagyobb tragédiába. Marty Martinez is a gépen utazott, és olyan lélekjelenléttel bírt, hogy amikor két robbanást hallott, akkor befizetett (!) a fedélzeti netcsomagra, és elkezdte Facebookon közvetíteni az eseményeket.

A gép egyik hajtóműve a levegőben felrobbant, a repeszek a géptörzsbe csapódtak, az egyik ablakot ki is törték, a mögötte ülő utast pedig a légnyomáskülönbség félig kiszippantotta az ablakon. Bár a többi utasnak sikerült visszahúznia, a szerencsétlenül járt nő később belehalt a sérüléseibe. Ő volt az egyetlen halálos áldozat.

Az, hogy nem történt nagyobb tragédia, nagyban köszönhető a pilótának, Tammie Jo Shults-nak, aki a nyilvánosságra került hangfelvételek tanulsága szerint teljesen higgadtan viselkedett az esemény során.

Beszámolt arról az irányítótoronynak, hogy sérült utasok vannak a gépen, és mentőket kért a helyszínre. Tamie Jo Shults korábban az amerikai légierő pilótája volt, egyike az első nőknek, akik sugárhajtású repülőgépet vezethettek. A tragikus eset rosszabbul is végződhetett volna, végül egy hajtóművel és 148 utassal a fedélzetén landolt a philadelphiai repülőtéren kedden délután.

(Fotó: Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.