Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ráadásul a környezeted még azt is fogja gondolni rólad, hogy egy öntelt pöcs vagy. Kőkemény tudományos tények a torontói egyetemről, amitől nem feltétlenül leszel boldogabb.

Az Insta-generáció megszállottan gyártja a szelfiket. A techvilág is tudja, hogy lassan az emberek gyakrabban használják a telefonjaik előlapi kameráit, mint a hátlapit, és ennek megfelelően egész iparág épült a szelfizés köré. (Snapchat-filterek, valaki?)

Ha te is azok közé tartozol, akik rendszeresen posztolnak tükör előtt pózolós, csücsörítős képeket saját magukról, akkor épp itt az ideje, hogy egy kicsit átgondold ezt a dolgot. A University of Toronto kutatása szerint ugyanis egy jól sikerült szelfitől nem leszel sem kívánatosabb, sem szexibb, ráadásul a környezeted azt fogja rólad gondolni, hogy javíthatatlanul nárcisztikus vagy.

198 olyan embert kértek fel, akik közül legalább 100 rendszeresen nyomta a csücsörítést, hogy lőjenek egy szelfit magukról, majd csináltak róluk ők is egy-egy képet. A kísérlet végén kívülállókat kértek arra, hogy értékeljék az elkészült képeket aszerint, hogy a rajtuk látható személy mennyire vonzó, szerethető, vagy épp mennyire tűnik önteltnek.

Míg az alanyok szinte kivétel nélkül azt gondolták, hogy a szelfijeiken fognak jobban tetszeni az embereknek, valójában ezekről a képekről a kívülállók azt gondolták, hogy a rajtuk látható emberek el vannak telve magukkal, így kevésbé voltak szimpatikusak a számukra. Ezzel szemben a hagyományos portréfotókon az alanyok vonzóbbnak és szerethetőbbnek tűntek.

Mit is mondhatnánk még? Le a csücsöri tükörszelfikkel! Szépen kérd meg a barátaidat, hogy lőjenek rólad egy mosolygós képet, és inkább azzal nyomulj Instán, Facebookon vagy Tinderen.

Jobb lesz mindenkinek, hidd el!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.