Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A velorok nevű felhasználó az imguron tette közzé ezt a hihetetlen sztorit, mely végre bebizonyítja, hogy a geekség bizonyos körülmények között életet menthet.

Ő maga legalábbis örökre hálás lesz azért a döntésért, hogy annak idején megvette a The Elder Scrolls Anthology nevű pakkot, ami egyébként nem annyira olcsó, cserébe viszont az Elder Scrolls-mondakör összes videojátékos reinkarnációját belezsúfolták egy igen látványos könyvecskébe rejtve.

Szóval velorok éppen a Prey című vadonatúj játékot nyüstölte a PC-je előtt ülve múlt vasárnap este, amikor hirtelen egy pukkanást hallott. Először azt hitte, hogy az egyik villanykörte pukkant el a szobájában, de aztán megcsapta az arcát a falból kiszakadt kőpor, és ekkor vette észre, hogy a számítógépe mögötti falfelületen keresztül valamilyen lövedék hatolt a lakásába.

Csak akkor jött rá, mi történt pontosan, miután megnézte, hol folytatódik a falon keletkezett lyuk. Ezt találta:

A szomszédban elsütött fegyverből a lövedék átütötte a falat, majd úgy állt meg velorok szeretett gyűjteményének közepében, hogy ha az nem lett volna ott, egyenesen keresztülszáguldott volna a srác mellkasán.

A sztori elég nagyot ment a neten, eljutott a gyűjteményt kiadó Bethesda Softworks fejeseinek füleibe is, akik azonnal felvették a kapcsolatot a sértettel, és második születésnapjának örömére küldtek is neki egy vadonatúj példányt a gyűjteményből. (Mondjuk ez a legkevesebb, tekintve, mekkora reklámot csinált nekik velorok a történet publikálásával.)

Tessék, a videojáték nem csak a reflexeket és a logikát fejleszti, de adott körülmények között életet is menthet.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.