Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Két éve Natalie Portman egyszer már odapirított az Akadémia tagjainak, amikor Ron Howarddal együtt felkonferálta a 2018-as Oscar-gála jelöltjeit a legjobb rendező díjára.

Okozott is egy kis zavart a nézőtéren, amikor rávilágított, hogy bizony az összes jelölt hímnemű, és ehhez a puszta ténymegállapításon kívül nem is kellett semmit hozzátennie. Így is értette mindenki.

Úgy alakult, hogy a legjobb rendező díjára idén sem jelöltek női direktort, amit Natalie ezúttal sem hagyott kommentár nélkül, igaz, ezúttal meg sem kellett szólalnia, hogy számon kérje a nemek közötti egyenlőséget.

Nézd csak meg jobban a ruháját!

A Portman ruháján olvasható nevek azokra a rendezőkre utalnak, akiknek szerinte minimum a jelölésig el kellett volna idén jutniuk. Natalie szerint Lorene Scafariát A Wall Street pillangói, Lulu Wangot A búcsú, Greta Gerwiget a Kisasszonyok, Marielle Hellert az Egy kivételes barát, Mati Diopot Az atlantiak, Melina Matsoukast a Queen & Slim, Alma Har'elt a Honey Boy, Céline Sciammát pedig a Portré a lángoló fiatal lányról című filmjéért illett volna jelölniük az Akadémia tagjainak a legjobb rendező díjára.

Nos, az biztos, hogy Greta Gerwig elmaradt jelölése miatt az egész filmes szakma vakarta a fejét. A Kisasszonyok szerintünk is hibátlan lett.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.