Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

És ezzel meg is dőlt az elmélet, miszerint az emberek nem igazán akarnak mozikba menni a vakcina megjelenéséig.

A Tenet jó eséllyel augusztus helyett csak valamikor jövőre kerül a mozikba, mert úgy tűnik, hogy az emberek nem igazán akarnak moziba menni, amíg nincs védettségük a vírus ellen. De mindez megváltozhat, mert a hétvégén akkorát ment a dél-koreai mozikban a Vonat Busanba folytatása, hogy arra a világon bárhol felkapják a fejüket.

A film egyetlen hétvége alatt nem kevesebb, mint 13 millió dollárt hozott össze, ezzel pedig ez lett a koronavírus időszakának messze legsikeresebb új filmje. Ezzel pedig adódik a kérdés, hogy nem csak azért nem mennek-e az emberek a mozikba, mert félnek, hanem azért, mert egyszerűen nincsenek olyan új filmek, amik tényleg érdekesek lennének. Dél-Koreában és a környező országokban is szépen nézik a Peninsulát, így igazából az az igazán jó kérdés, hogy ha végre ledobnák a Tenet feliratú atomot, akkor mennyire indulna meg mindenki a mozik felé.

A Train to Busan folytatása, a Peninsula Dél-Koreában eleve kiemelt fontosságú film volt, az előző része is gyönyörűen muzsikált, és nagyon úgy néz ki, hogy a folytatás is masszív siker lesz. Mindenesetre az elkészülési költségét csaknem egyetlen hétvége alatt visszahozta, ami ebben az időszakban iszonyúan nagy szó. A fertőzés amerikai alakulása mindenesetre semmi jót nem feltételez, de talán ez a siker egy picit közelebb visz minket a nagyobb blockbusterekhez.

UPDATE: Azóta kiderült, hogy a Tenet mégsem kerül augusztus közepén a mozikba. Vagy legalábbis nem hagyományos premierként.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.