Kijött az Olympic Games Tokyo 2020 – The Official Video Game, ami inkább egy partijáték-gyűjtemény, mint igazi sportjáték, és ez bizony sokakat átverhet.

Vicces 2021-ben egy 2020-as, sosemvolt olimpia játékával játszani, amit ugyan 2021-ben tartanak, de az a 2020-as olimpia… mindegy is. A lényeg, hogy ha az embernek egy igazán jó olimpiai sportjátékot kellene mondania, talán a jó öreg C64-es Summer Gamesek jutnak az eszébe, az meg ugye nagyon nem most volt. Még a Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020 versenyezhet, de az ugye tényleg inkább egy korosztálytól függetlenül játszható ügyességi játék, mintsem komoly olimpiai élmény, úgyhogy nagyon kellett már egy igazán jó, átfogó, sok tartalommal teli cím az olimpiára, amivel két versenyszám között mi is lejátszhatjuk a haverokkal, hogy melyikünk kaphatna aranyérmet.

Erre most itt a nem különösebben jól átgondolt című Olympic Games Tokyo 2020 – The Official Video Game, és… olyan, amilyen. Komolynak nem mondható, de legalább bőséges kínálatot ad, és a kínálat egy része elég jól működik, ha az ember tudja, hogy nem szabad tőle többet várni egyszerű kortalan szórakoztatásnál.

Mert ez bizony sokkal inkább arcade élmény, mint komolyan vehető sportjátékhalmaz, de arcade élménynek viszont nem feltétlenül felhőtlen. Kezdjük ott, hogy grafikailag ennél az előzetesek némileg többet ígértek, ezekből az ígéretekből nem maradt más, mint egy előző generációnál némileg szebb grafika, amihez ráadásul kifinomultnak többnyire nem mondható mozgások társulnak.

 

Ettől pedig fura lesz az egész, hiszen nem érted, hogy most akkor ezektől a kidolgozatlan karakterektől és darabos mozgásoktól komolyan kellene-e venned vagy sem. Vannak olyan sportágak, ahol ez nem jön rosszul, a kosárlabdánál hangulatra például akár még az NBA Jam is beugorhat, de mondjuk egy futásnál valahogy nem annyira néz ki jól, és inkább gagyi lesz, mint kedves.

És valahol itt a baj ezzel a játékkal: bár elég nagy a sportágkínálat, nem minden működik feltétlenül flottul, vagy legalábbis nem egyenletes a színvonal. Míg mondjuk a végtelenül leegyszerűsített foci érdekes lehet azoknak is, akik nem akarnak FIFA-zni, egy átlagos gombnyomkodós versenyszám már két perc után marha unalmas tud lenni. Akkor is, ha a kioldható jelmezekkel egyébként tényleg lehet elég poénos kinézetekkel versenyezni. Ettől még nem lesz az ember boldogabb.

A felhasználói felület mondjuk úgy, hogy nem túl jól kitalált, és akkor még finoman fogalmaztam, a grafika gyenge, de mégis néha nagyon jó hangulatai vannak, és ha az ember még a multira is rá tud nézni, és működik is neki, akkor viszonylag jól szórakozhat.

De hiába jön az olimpia, és hiába tényleg viszonylag nosztalgikus érzése tud támadni az embernek egyetlen gomb rettenet gyors nyomogatásától, ez a játék bizony nem lesz túl sokáig tartós. Talán Nintendo Switch-en működik a legjobban (mi PS4-en teszteltük), viszont nem lehetetlen, hogy elkap majd valamiféle nosztalgia tőle, akár a grafikai megvalósítástól, akár a játékmechanikától, és ha nem vársz szinte semmit sem az Olympic Games Tokyo 2020 – The Official Video Game-től, csak azt, hogy egy agyatlan kis mókaként a nyakadba zúdítson pár jobban vagy épp közepesebben sikerült arcade sportjátékot, akkor simán elszórakozhatsz vele. Aranyérmet viszont nem kap.

6
  • Van valami jó kis nosztalgikus hangulata
  • De grafikailag és játékmechanikailag sem túl izmos
  • Vannak jobban és rosszabbul sikerült sportágai, ami nem jó hír
HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.