Öt külföldi fesztivál a közelben, amire lehet, hogy idén el kellene utaznod
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Unod már a magyar zenei fesztiválokat, de nem akarsz nagyon messzire utazni egy külföldiért? Akkor van öt ajánlatunk!

InMusic

Hol? Zágráb, Horvátország

Mikor? június 25-27.

További infók: InMusic Festival

Korábban már írtunk arról, hogy ha le akarod tudni egy helyen a nyári magyar koncertszezon egy részét három nap alatt mindössze 15.000 Ft-ból, akkor Zágráb felé kell venned az irányt az InMusicra, ahol június végén egy helyre terelődik össze brutálisan olcsó pénzért a Nick Cave & the Bad Seeds, a Queens of the Stone Age, az Alice In Chains, a The Kills, a Portugal. The Man, David Byrne, az Interpol, St. Vincent és még egy rakás más (főleg helyi) zenekar. Az ár nagyon baráti, a sörök jók, a fesztivál nagyon kellemesen családias, és állítólag nem lehetetlen még a fesztivál idején sem szállást találni Zágrábban, de azért jobb igyekezni persze. Ennyiért ilyen line upot nem nagyon nézhetsz meg máshol.

Metronome Festival

Hol? Prága, Csehország

Mikor? június 22-23.

További infók: Metronome Festival

Prágában sem kakkanattal gurigázik a Metronome, ahol két nap alatt olyan zenekarok és előadók váltják majd egymást, mint a The Chemical Borthers, a Massive Attack, David Byrne, John Cale, Tom Odell, vagy a Faithless, akik DJ-szettel támadnak. Prága bevehető közelségben van kocsival is, a kétnapos jegy 24.000 Ft körül van, és hadd ne kelljen mondanunk, hogy cseh sörök.

Electric Castle

Hol? Bonchida, Románia

Mikor? július 18-22.

További infók: Electric Castle Festival

Az egyik legkülönlegesebb fesztivál a környékünkön Romániában, Bonchidán, a Bánffy-kastélyban pörög le minden évben, az Electric Castle hangulata állítólag egyedülálló, aki egyszer ott volt, az örökre beleszeret. Maga a kastély is elég jó látványosság, pláne, hogy falfestéssel extra vizuált tolnak az emberek retinájának teljes kiégetésére, ez a látvány pedig abszolút csodálatos, és a line up sem kifejezetten rossz, hogy finoman fogalmazzunk. Idén Damian „Jr. Gong” Marley, Jessie J, a London Grammar, Mura Masa, Ritchie Hawtin, St. Germain, a Wolf Alice, a The Bloody Beetroots, Excision, a Son Lux, a Nothing But Thieves és még ezernyi nagyon jó név ugrik majd be a kastély udvarára. Azért is különleges ez a fesztivál, mert magyar előadók is folyamatosan meghívást kapnak, idén a Halott Pénz, a Fran Palermo és a Middlemist Red is játszik Bonchidán. A hetijegy 37.000 Ft körül mozog.

Ahoi! The Full Hit of Summer

Hol? Linz, Ausztria

Mikor? július 11.

További infók: Ahoi! The Full Hit of Summer Festival

Lehet, hogy sosem hallottál még erről a fesztiválról, ami minden évben elhoz egy-két igen nagy nevet az osztrákokhoz, és még csak nagyon sok időt sem kell rászánni, hiszen mindössze egy napig tart. Idén a The National és a mindig remek Chvrches játszik majd Linzben, de állítólag a headliner-lista még egyáltalán nem teljes, úgyhogy jobb lesz odafigyelni, kiket jelentenek még be a szervezők. A jegyár 23.000 Ft körülre jön ki, Linz nagyjából 4 óra kocsival, szóval abszolút átgondolandó ajánlat.

Pohoda

Hol? Trencsén, Szlovákia

Mikor? július 5-7.

További infók: Pohoda Festival

A szlovák Pohoda már nagyon régóta nagyon jó ajánlat, és bár az idei line up egy picit talán gyengébb a megszokottnál, azért akadnak jó nevek a programban: The Chemical Brothers, Jamie Cullum, St. Vincent, LP, GusGus, Ziggy Marley, Glass Animals, Jessie Ware, Danny Brown, Aurora, Everything Everything, és ahogy mondani szokták, még sokan mások. Nagyjából 30.000 Ft a „hetijegy”, három óra alatt le lehet vezetni Trencsénbe, aztán mehet a parádé.

Fotó: Electric Castle Facebook

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.