Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A karácsony klassz dolog, de az ajándékok beszerzése elég nagy nyűg tud lenni. Most segítünk pár tuti könyvvel, hogy megkönnyítsük a dolgot.

Csurgó Csaba: Kukoricza

Méretét tekintve is az év egyik legnagyobb meglepetésének ígérkezik Csurgó Csaba fantasyje, ami Petőfi Sándor klasszikusának sajátos parafrázisa. A Kukoricza egy másik Magyarországon játszódó izgalmas történet, másfelől rendkívüli képzelőerővel megáldott, végtelenül eredeti fantasy, ami nem fél flörtölni a horrorral sem. A főhős Jancsi egyszercsak egy ismeretlen világban találja magát, önjelölt forradalmárok, kiöregedett huszárok, kutyafejű kémek és más furcsa szerzetek között. Bármi áron életben kell maradnia, ha meg akarja menteni szerelmét a zsarnoki hatalom karmai közül, de hogy pontosan mi vár rá a veszélyekkel és megpróbáltatásokkal teli út végén, a titokzatos Tündérországban, arra a legvadabb rémálmok sem tudják kellően felkészíteni. Egy fantasyben bármi megtörténhet és meg is történik, a Kukoricza pedig ilyen – a műfaj rajongói jól teszik, ha felvésik a karácsonyi listára.

Kinek fog tetszeni? Fantasy-rajongóknak, Petőfi-fetisisztáknak

Ár: 3680 Ft

Itt veheted meg.

John Cleese: Na szóval

Megvan a Monty Pythonból és a Waczak szállóból a magas fickó? Na, ő John Cleese, aki kétségtelenül a huszadik évszázad egyik legviccesebb embere. Oké, még a huszonegyedik században is vicces, és ezt be is bizonyítja életrajzi regényében, ami szinte az angol nyelvű premierrel egy időben jelent meg magyarul. A vaskos mű – ami szerintünk az év életrajzi regénye – brit alapossággal járja körbe a nyugat-angliai John Marwood Cleese gyerekkorát, iskolai majd egyetemi éveit, és első kalandjait a showbiznisz világában. Ha érdekelnek a Monty Python kulisszatitkai, hogy miképpen ismerkedtek meg egymással a komédia angol géniuszai, továbbá kíváncsi vagy egy szellemes brit gentleman gondolataira, akkor ne habozz!

Kinek fog tetszeni? A Gyalog galopp, Repülő Cirkusz és Basil Fawlty rajongóinak

Ár: 4200 Ft

Itt veheted meg.

Rekop György és az Adminok: Trollfoci-könyv

"Angol tudósok bebizonyították, hogy akinek nincs meg a TrollFoci könyv, az tulajdonképpen egy köcsög." Nagyjából ez a mottója a most megjelent és bemutatott könyvnek. Szóval vedd meg, mindenkinek jobb lesz úgy.” Így írt Oszi kolléga a Csepelyi Adrienn szerkesztette műről, amely a Facebookon diadalmenetet befutó online futballhuligánok sztoriját meséli el, és amelyben természetesen nyomtatott formában kaptak helyet az oldal által generált mém-klasszikusok a devecseringezéstől kezdve a liptákozáson át a tipszmikszelésig.

Kinek fog tetszeni: Mindenkinek, a bdsrstnt!

Ár: 3490 Ft

Itt tudod megvenni.

Péntek Orsolya: Az andalúz lányai

És most valami más! Az Andalúz lányai egy ikerpár története. A főszereplő lányok a nyolcvanas évek Magyarországán szocializálódnak, ahol a késő Kádár-kor külső valóságával élesen szemben áll az olasz-horvát-osztrák-magyar gyökerű polgárcsalád kultúrája, és a nappali szobákban nemcsak a múlt, de néha egy-egy dédanya szelleme is kísért. A család története az egymással titkos jelnyelven beszélő ikrek egyik tagja, a festőművész Szterke életén keresztül bontakozik ki húga, a matematikus Dork élete látszólag jóval eseménytelenebb. A lányok a harmincas éveik közepére szerzik meg a sorsuk feletti irányítást. Ha a barátnődpolca tele van Jane Austennel, Thomas Mann-nal, Máraival, akkor ezzel sem fogsz mellélőni.

Kinek fog tetszeni? Több generáción átívelő családregények kedvelőinek

Ár: 2400 Ft

Itt megveheted.

Kondor Vilmos: A koronaőr második tévedése

Kondor Vilmos Szent korona-trilógiájának második része történelmi kalandregény, de ezúttal nem a második, hanem az első világháború után, a tanácsköztársaság idején játszódik a sztori. A Wertheimerekről mindenki tudja, hogy a Szent Korona adósai, ezért Miklós mindent megtesz, hogy a korona utolsó őrét meggyőzze: képes elhárítani a koronára és az országra leselkedő veszedelmet. Miklós feleségét és két kicsi fiát hátrahagyva indul el, nyakában a bolsevik rendőrséggel, hogy küzdve árulással, halálos veszéllyel, puccsistákkal és szervízre szoruló repülőgépekkel mentse meg a koronát, amelyet a jelek szerint mindenki magára hagyott azokat leszámítva, akik a legszörnyűbb sorsot szánták neki.

Kinek fog tetszeni? Akiknek tetszett a Műkincsvadászok és a Becstelen Brygantik.

Ár: 3480 Ft

Itt megveheted.

 

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.