Palvin Barbi és Vágási Feri is homlokon csókolt egy-egy magyar együttest
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ahogyan egy brit lovag és a szocializmus popcsászára is. Itthoni dalok, amelyeket valamilyen ismert ember iránti imádat, rajongás, gyűlölet vagy bármilyen más érzelem ihletett.

Ricsárdgír – Palvinbarbi

Még néhány év, és Puskás mellett Palvin Barbi lesz a nemzetközileg legismertebb másik magyar. Elnevezhetnénk róla is sört, kolbászt és Arénát, de van jobb lehetőség is!

Ezt ragadta meg a Ricsárdgír, és elkészítette a Barbi-himnuszt, utána pedig a nem kevésbé korszakalkotó klipet.

 

Ámokfutók – Robinson

Milyen segítségnek örülne az ember, aki a civilizációtól távol, egy hajószerencsétlenség egyetlen túlélőjeként egy szigetre és több évtizedes magányra kényszerül?

Például hogy Kozsó dalt ír róla.

 

Kiscsillag – Jávor Pál

Jávor Pál volt az egyetlen igazi magyar mozisztár. Ivott, csajozott, verekedett – érdemes elolvasni róla cikkünket, igazán érdekes –, mégsem szólnak róla dalok tucatjai.

A Kiscsillag javított a statisztikán, nem is maradhat ki összeállításunkból.

 

Soerii & Poolek – Elton John

Kautzky Armand kedvenc zenekara nem is futott úgy neki a lemezkiadásnak, hogy rögtön az elsőn ne legyen valamilyen hírességről szóló dal. Reginald Kenneth Dwightot, ismertebb nevén Sir Elton Johnt választották, ami megkérdőjelezhetetlenül jó döntés volt.

Várjuk, hogy Sir Elton viszonozza Soerii & Pooleknek a szívességet!

 

Papp Rita – Kokó

A tisztelet jele az is, hogy aláírást kérünk olimpiai bajnokainktól, de akinek Maria Callas van a torkában, és Bodnár Attila az életében, annak szinte kötelező ennél többet tennie.

Pap Rita értette ezt, így Kovács Kokó István megkapta azt a kiváltságot, amit Csovi Csovi Jasper és Kuckó Mackó mellett csak kevesen.

 

Himmel – Teréz anya

Tényleg csak a művészet képes ilyen természetesen egymástól néhány szó távolságra hozni az élet örömeit sem megvető Teréz anyát a pázsiton megjelenő jetilábnyommal és mérethibás csigával.

A 2007-es Schönherz Qpára (a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának kari napok rendezvénye) készült, ami bár tíz éve volt, de mind mondanivalójában, mind zeneiségében ma is aktuális.

 

Tudósok – Dávid Ibolya for President!

Politikusokról sok dal született, mi viszont igyekszünk nem foglalkozni politikával. Dávid Ibolyával azért teszünk kivételt, mert már nem létezik a pártja, másrészt ritka a Tudósok-klip a Playeren, ki kell használni az adódó alkalmat!

Igen, az a kacifántos kézszőrzetű, bajszos porondmester Bokros Lajos.

 

Fostartály – Spárgázó Jean-Claude Van Damme van a fenekemre tetoválva

Amint az ember eszébe jut egy fenékre tetovált, spárgázó Van Damme, szinte adja is magát egy azonos című dal. De miért nem nekünk jutott eszünkbe?! – csapnánk a homlokunkra, aztán viszont jön a megnyugtató válasz: mert nem tudtunk volna rá olyan dallamos nótát írni, mint a Fostartály zenekar.

 

Foolabout – Gönczi Gábor

Azért mert valaki nem álomnő, bokszoló, és még spárgát sem tud csinálni, már nem is lehet slágeralany?

Nem lennénk az ehhez hasonló tévhitek helyében, amikor a Foolabout alkotni kezd! A fél életét a Fókuszban töltő sármőr újabban a tényszerű tájékoztatás keresztjét vette a felhúzott vállára – milyen jó, hogy legalább egy dallal köszönetet mondhatunk neki!

 

Bugyimir Klityko: Szeretlek Görög Zita

Sokunknak tetszett tetszik Görög Zita, de csak kevesen mertünk ennek nyilvánosan hangot adni.

A nevével egyszerre erőt és pajzánságot is sugárzó művész viszont megtette, és a csodálatos barna szempártól egészen hamar mélyebbre jut a rajongásában.

 

CPg: Erdős Péter

Erdős Péter a Kádár-rendszer popcézárja, kevésbé kedves kifejezéssel cenzora volt. Ő döntötte el, hogy a Neoton Famíliából nemzetközi sztárzenekart csinál (exportcikként Newton Family néven), és ő lehetetlenítette vagy nehezítette meg olyan tehetségek boldogulását, mint például Radics Béla vagy Cserháti Zsuzsa – hogy a valóban kicsit szélsőségesebb irányzatokról vagy együttesekről ne is beszéljünk.

A nyolcvanas évek legendás punkzenekara, a CPg (amely a Come on Punk group, később a Coitus Punk group rövidítése volt, nem a Cigány Pusztító Gárdáé, ahogy sokan gondolják) az Erdős Péter című dalban fejezte ki vágyait Erdős Péterrel kapcsolatban.

Alighanem ennek a slágernek is árnyalatnyi szerepe lehetett abban, hogy az együttes tagjait másfél-két év letöltendő börtönre ítélték.

 

Voodoo Allen – Frank Cutter

Ki az a Frank Cutter? Ha Gazdagrét Richfield lenne, akkor Vágási Feri pedig Frank Cutter.

A psychobilly zenekar számában azonban nem csak a gazdagréti Batmanként is emlegetett derék Feri szerepel a panelorgiában, hanem például Taki bácsi is. Nem találtunk online, ingyenesen elérhető verziót, de egy Szomszédok-rajongónak néhány száz forint nem lehet sok egy ilyen himnuszért.

 

Kovbojok – Télapó

Közkedvelt, köztiszteletben álló, a gyerekek népszerűségi listájának állandó helyezettje, ráadásul egy kedves, idős úr.

A Kovbojokban viszont nincs iránta semmi tisztelet – vagy csak speciális módját választották a kiskorúak Mikulás-ügyi felvilágosításának.

(Ugyanez cédéminőségben itt

 

Yellow Spots – Oké Májkül

Michael Knight és KITT kapcsolata valamennyi ember és gép számára remek példát mutat: barátság, bajtársiasság, tisztelet, a jog és igazság iránti szenvedély, közös kalandozások, akciók…

A Yellow Spots fájó hiányt pótolt, amikor elkészítette ezt a technika- és tévétörténeti értelemben is jelentős alkotást és főszereplőit méltató kitűnő számot.

 

Ricsárdgír – Ördögnóra

Nem csak Palvin Barbi szépsége előtt borult le a Ricsárdgír: Ördög Nórát férjével együtt énekelték meg.

Ki tudja, mi lehetne a dologból, ha volna egy fényképezőgépük!

 

Burzsoá Nyugdíjasok – Televízió

Úgy tűnik, a pécsi punkzenekar tagjai nem a tévéből választották példaképeiket, a Televízió című számukban ugyanis szinte a korabeli televíziózás összes nagy személyiségét megemlítik, plusz még egy-két zenészt.

Ha valaki netán kimaradt, csak örülhet.

Fájóan hiányolsz valamit, valakit a listáról? Ne tartsd magadban!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.