Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Bekukkantottunk Budapest legújabb partikomplexumába, az óriási Parkba, és megtudtunk minden részletet a májusban nyitó helyről és távolabbi terveiről is.

Először is szögezzük le, hogy a Zöld Pardon legnagyobb ellenfelének kikiáltott Soroksári úti Park nem akar a ZP konkurensévé válni, és a bent látottak alapján a kijelentést el is hisszük nekik. A szórakoztató központ ugyanis sokkal színesebb és sokrétűbb programstruktúrával készül a május 3-ai megnyitóra, és az azt követő öt hónapra. Itt 5 helyszínen folyik a parádé, a 11.000 m² alapterületű Parkban a pop/rock koncertek mellett megfér a jazz, a zenei programok mellett pedig színházi előadások és kiállítások is láthatóak lesznek.

A reggel 9-től reggel 5-ig nyitva tartó Park megközelítés szempontjából zseniális helyre került. Öt éjszakai busz áll meg a Park közvetlen közelében (901, 923, 918, 937, 979), a bejárattól alig pár méterre fekszik a HÉV megálló, a 2-es és a 24-es villamos, de rövid sétára található az 1-es villamos végállomása is. Bár közlekedési csomópontban helyezkedik el, lakó- és irodaházak nem találhatóak a környéken, így vajmi kevés esélye van a hangzavar miatt problémázó nyugdíjasok előkerülésének.

 

Minden este kétféle belépőt vásárolhatunk, a drágább 1500 Ft-ért megváltható jegy feljogosít minket a koncerten bulizásra is, az 500-assal viszont nem léphetünk be a Nagyszínpad elé, de ha elővételben vásároljuk meg a koncertjegyet, akkor az is csak 500-ba kerül, ami a hülyének is megéri, ha pl. egy Dub Pistolsról, vagy Dorfmeisterről van szó. Este kilenc előtt a party-területre (a koncerthelyszínt leszámítva) ingyen sétálhatunk be, koncert után, 10 óra körül pedig egységesen 500 Ft-ot kell kicsengetnünk a beugróért. Este 9-ig olcsó tequila, olcsó sör, mindkettő 300-ért. Valószínűsíthető a folyamatos sör és tequila szag.

A Park nem véletlenül épült mozdítható konténerekből, a téli hónapokra eltakarítja őket az építő csapat, majd szabadon átjárhatóvá teszik a területet, jövő áprilisban viszont újra a helyükre kerülnek az elemek, hogy elkezdődhessen a következő szezon. Egyelőre azt lehet tudni, hogy a tulajdonosok két éves bérleti szerződéssel rendelkeznek, de szeretnének tovább is maradni. Nyilván. Mi is maradhatunk majd minden nap délután 5-től reggel 5-ig, bizonyos pontjai viszont egész nap látogathatóak lesznek. Lássuk akkor a helyszíneket, na meg azt is, hogyan zajlanak jelen pillanatban a munkálatok. Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy jelenleg még bőven tart az építkezés, úgyhogy ne tessék megijedni a fotókon látható zord körülményektől, május 3-ra minden a helyére kerül.

DÓM

A Park éke, egy hatalmas kupola, amelyben sportközvetítések izgulhatóak végig. Egyik hozzátartozó része nyári teraszként is funkcionál majd, ahol ebédelni, vacsorázni is lehet. Rimóczi Imre, építész szerint a Dómban lehetőség lesz egy lelátó építésére is. Fehér vászonborítást kap, ami kívülről és belülről is vetíthető: a bulik során kívülről, éjszaka a sportközvetítések során viszont belülről vetíthető fel a falakra a stadion képe. Május 19-én, szombaton a BL-döntőn remekül meg is vizsgálhatjuk, hogyan működik a rendszer.

HOPPÁ!

Zártkörű klubhelyszín, többnyire zenészeknek, de a Szeparé mintájára egy kártyával bárki számára látogatható a helyszín. Egy folyosó vezet át a backstage-ből a Hoppá!-ba, így elég valószínű, hogy előfordulnak majd ott is az aznap fellépő zenészek. Hatalmas terasszal rendelkezik, amelyről teljesen belátható a helyszín.

NAGYSZÍNPAD

A színpad külföldi produkciókra van igazítva, az elmondások szerint a Sziget Nagyszínpadával közel megegyező riderrel készült. A koncertteret két oldalról bárok szegélyezik, tehát nem lesz baj az italhoz jutással. Bármi történik, a terület biztonsággal kiüríthető, akár pillanatok alatt el lehet tüntetni 8.000 embert a külső kordonok elmozdításával, tehát egy komolyabb természeti katasztrófa esetén sem kell attól tartanunk, hogy bent ragadunk a Parkban.

ÓVÓHELY

Meglepetés volt az építők számára ez a helyszín, mivel a IX. kerületi óvóhelyi nyilvántartásban sem volt benne. Semmi gond, kihasználásra került a hatalmas terület, egy önálló kortárs galériaként fog üzemelni. Szó esett róla, hogy esetleg a Ludwig Múzeummal összekapcsolódva indul a galéria, de erről egyelőre még semmi konkrétumot nem tudott elárulni a Park csapata.

RETRO KERT

Két táncterem kapott helyet a területen. Retró zene orrba-szájba, a fiatal korosztálytól a harminc fölöttiekig mindenki megkapja a magáét.

PÁLINKATERASZ

Nem kevesebb mint 458 féle pálinka kapható, szóval aki itt nem talál magának valami finomat, az vagy nagyon válogatós, vagy túlságosan maximalista.

POPART

Az elektronika-imádók mekkája, egy fedett tánctér, melyet jelen pillanatban is igen nagy erőkkel építenek a tetőtől talpig festékes úriemberek.

Ennyiből talán már látszik, hogy mennyire ügyesen került beépítésre a hatalmas terület. De hogy egy kicsit a fellépőkről is essen szó, nézzük a májusi programot, és tekintsünk ki júniusra is, amikor fellép Sister Bliss, a Faithless DJ-csaja, valamint Goldie, az aranyfogú DJ-állat.

A tovább gomb mögött megtalálod a Park májusi programfüzetét:

Programfüzet - a Park májusa:

Május 3., csütörtök – Nyitónap!

20.00 Richard Dorfmeister feat.  Ras MC T- Weed

A bécsi downtempo koronázatlan királya, az elektronikus zene Richard Straussa – a Park, Budapest legnagyobb szórakozóhelyének nyitó-buliján a jamaikai Ras MC T-Weed-del gondoskodik az ünnepi hangulatról!
Jegyár: 1500 Ft, elővétel: 500 Ft (május 1-ig);

Május 4., péntek

20.00 Kowalsky meg a Vega

Gyere ki a Kowára, mert az egyik legjobb magyar koncertzenekart hallgathatod meg Budapest legnagyobb szabadtéri színpadán eszméletlen hangtechnikával! Bírni fogod, mert nem csak a klasszikusokra zúzhatsz, hanem az új lemez dalait is élőben hallgathatod!
Jegyár: 1500 Ft, elővétel: 500 Ft (május 1-ig);

 

Május 5., szombat

15.00 Slam Poetry verseny a Parkban!

Ezen a rendhagyó találkozón a budapesti verspárbajok győztesei, döntősei, különdíjasai és egyéb befutói mérik össze szavaik erejét. A díszes fővárosi társasághoz csatlakoznak a pécsi Sopiane Slam nagykövetei, illetve tiszteletét teszi egy-egy nevesebb, a műfajhoz köthető előadóművész is. Az a capella költeményeket illusztris zsűri bírálja: Závada Péter „Újonc", Kulka János, Matits István „Id”. A megmérettetés moderátorai: Wolfie (Punnany Massif) és Eckü (Hősök).

Jegyár: 15.00-17.00 ingyenes; 17.00 után 1500 Ft, elővétel: 500 Ft (május 1-ig);

17.00 Hungarian Live Hip -Hop and Slam All-Stars: DSP Live, Hősök Live, Punnany Massif Live, Akkezdet

Magyarország NÉGY legnépszerűbb hip-hop csapata teszi tiszteletét a Park Nagyszínpadán. Nincs mese, csak a rímek!

Jegyár: 1500 Ft, elővétel: 500 Ft (május 1-ig);

 

Május 9., szerda

20.00 Irie Maffia

A 2005-ben alakult Irie Maffia rövid idő alatt a fiatal magyar közönség egyik kedvenc koncertzenekarává nőtte ki magát. Nem csoda, hiszen a reggae, hiphop, rock és funk határait egymásba mosó bandának a frontvonalában koncentrálódnak az újgenerációs kedvencek: az elsőszámú underground díva Sena, a Zubolyból is jól ismert Busa és MC Columbo licitálnak egymásra szövegeikkel. A tizenegy tagú válogatott zenekarvezetője a pozanon játszó Dermot, hammond orgonán pedig Jumo Daddy szaggat.

Jegyár: 1500 Ft, elővétel: 500 Ft

 

Május 10., csütörtök

20.00 Dub Pistols (Live) (UK)

Egy tonna dub, ezer köbméter hip-hop, száz kilométer ska és háromszázezer liter punk – ez mind egyszerre a londoni illetőségű Dub Pistols. Igazi műfaji vegyészmérnökök: egészen sajátos módon keverik a zenei stílusokat, a hangszeres és az elektronikus zene hangzásvilágát, hogy karakteres hangzásvilágukkal felejthetetlen élményt teremtsenek. Ne hagyd ki London egyik legmenőbb formációját, szeleteld és taposd végig ezt az estét velünk!

Jegyár: 1500 Ft, elővétel: 500 Ft

 

Május 11., péntek

20.00 Copy Con

A magyar ragga koronázatlan királya, a dub-pop hazai helytartója a Parkban!
A magyar East Coastról, Szolnokról induló ifjú tehetség sajátos, hétköznapi és közérthető hitelességgel számol be arról a világról, amiben élünk – kegyetlen őszinteséggel és feltartóztathatatlan energiával. Gyere el a Copy Conra, és érezd át a lüktetést!

Jegyár: 1500 Ft, elővétel: 500 Ft

 

Május 12., szombat

20.00 Hooligans

Original Hungarian Rock & Roll.  Magyarország legtöbb női szívet meghódító együttese a Hooligans a Park nagyszínpadán! A rockzene az, amit nem kell elmagyarázni – mert nem lehet, és mert teljesen felesleges. A Hooligans pontosan tudja, mi az, ami felszabadít: durva gitárok, zúzos dob a kettőnéggyel, és kegyetlenül felszabadító vokál – semmi más nem kell ahhoz, hogy felszabadulj a hétköznapi apró csalódásaid alól, és kiszakadj a kispolgári élet fullasztó unalmából egy végtelen éjszakára! Ne gondolkodj – gyere!

Jegyár: 1500 Ft, elővétel: 500 Ft

 

Május 17., csütörtök

20.00 Ganxsta Zolee és a Kartel

A hazai rap&roll fenegyerekei minden bizonnyal „szétzúzzák” Budapest legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyét a PARKOT! Ne hagyjátok ki az idei nyár legbaróbb bemelegítő buliját a Ganxsta Zolee és a Kartel gondozásában! Tehát: Vasláncok, fémes, metál karcolás, szesz, csajok, őrült pogózás, atomrobbanásnyi energiák és
original rap&roll mindenkinek!

Jegyár: 1500 Ft, elővétel: 500 Ft


Május 18., péntek

20.00 Republic

Élő legenda, a magyar rockzene halhatatlanja, a mitikus Republic 2012 nyarán, Budapesten, kizárólag egyszer! A magyar rock-történelem meghatározó mérföldköve, a magyar turnézenekarok legnagyobb archetípusa, az országúti filozófia és az egyszerű harmóniák mestere, a klasszikus szerzői zene klasszikusa, a Republic több mint 20 éve van jelen a magyar popzene színpadán. Ha egy igazi klasszikus koncertjére vágysz, itt a helyed velünk gyere, csápoljunk együtt!

Jegyár: 1500 Ft, elővétel: 500 Ft


Május 19., szombat

BL-döntő!!!

Jegyár: 1500 Ft, elővétel: 500 Ft

 

Május 24., csütörtök

20.00 Nagy Feró és a Beatrice

A nemzet csótánya, nonortodox punk, szabadszájú rocker és fejrázós nagypapa egyszerre: Nagy Feró a Parkban! A legendás Beatrice megújult formációban kíséri a rock-tatát, a legnagyobb arcú magyart! Most érdemes hangra gyúrni, mert Feró nem engedi el a közönségét egy gyomorig ható koncertélmény nélkül, a klasszikus Beatrice számok vagy ahogy a rocknyuggerek nevezik, „nóták” közös eléneklése nélkül! Gyere, és élvezd velünk a nyers pofátlanság élő szobrát!

Jegyár: 1500 Ft, elővétel: 500 Ft

 

Május 25., péntek

20.00 Andy C (UK)

Andy C, a Drum n Bass egyik koronázatlan királya és úttörője. Ha játszik megőrjíti a tömeget, saját zenéivel pedig felszedik a padlót az őt csak követni, de utolérni nem képes lemezlovasok. Ő az, akit lehetetlen utánozni, mixtechnikája pontos, gyors és kifinomult. Mega Park-party lesz, az bizonyos!

Jegyár: 1500 Ft, elővétel: 500 Ft

 

Május 25., szombat

20.00 Like '90 Party:  UFO, Ámokfutók, Hip Hop Boyz, Animal Cannibals, Happy Gang

Jegyár: 1500 Ft, elővétel: 500 Ft

 

NAGY TÁNCTÉR

Május 3., csütörtök: DJ Apesz

Május 4., péntek: DJ Sampler,  DJ Cooky

Május 5., szombat: DJ Grooveline, DJ  P Massimo

Május 7., hétfő: DJ Grooveline, DJ C Hernandez

Május 8., kedd: DJ Markovich

Május 9., szerda: DJ Balage F.

 

POP-ART ELECTRONIC

Május 3., csütörtök: Boom’s Special Breakbeat Paradise Label Night!

BadboE (DEN, Breakbeat Paradise rec., Bomb Strikes)

Vida G, Stefan &Clairvo as ‘Nynfus Corporation’ (Breakbeat Paradise rec., Bombastic Jam rec.)

Május 4., péntek:  Subculture Revolution

SLN, Wilkes; Dj Savage &McFantom, Dj Q-Cee (scratch)

Május 5., szombat:  Deck Attack

Infragandhi, Negro, Cyborg Templar, Ali Bishop

Május 7., hétfő: Crossover

tmx&popbitch (kollektiva), tolo (lavalava)

Május 8., kedd: No Disco!

Metha, Wegha, Mira, Justpeet

Május 9., szerda: Ablak-A-Dubra szezonnyitó

Naga, Beta, Nora Naughty, Isu, SanfranciscoBeat

 

RETRÓ KERT

Május 3., csütörtök: BanDJ,  DJ Catana

Május 4., péntek: DJ Lu-Yi, DJ C Hernandez

Május 5., szombat: DJ Freeze, DJ Cantana

Május 7., hétfő: DJ Sampler

Május 8., kedd: DJ Freeze, DJ Cantana

Május 9., szerda: DJ Lu-Yi, DJ C Hernandez

 

SOPRONI DÓM

Május 3., csütörtök: DJ Jaky és DJ Milan

Május 4., péntek: DJ Jeszi és barátai

Május 5., szombat: Dj Márk

Május 7., hétfő: DJ Belányi

Május 8., kedd: Tuesday Fever

Május 9., szerda: Dögbite – Dj Izil

A későbbiekben még természetesen beszámolunk a Parkkal kapcsolatos eseményekről.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.