Jim és John Thomas, az 1987-es Predator és a '90-es második rész forgatókönyvírói vissza szeretnék szerezni a filmek jogait, ezért beperelték a Disney-t, ami cserébe benyújtott egy kellemes viszontkeresetet, mivel a cég jogászai szerint Thomasék akadályozzák a készülő folytatás munkálatait.

Az A ragadozó filmes jogaival ugyebár a 20th Century Fox rendelkezett, míg a Disney be nem kebelezte az egész stúdiót. Jelenleg már folyamatban van a franchise ötödik részének előkészítése, így a per nem kicsit kavarhat be a világcégnek.

Bármennyire is azt gondolnád, hogy egy akkora cég ellen, mint a Disney, két forgatókönyvírónak nemigen lehet esélye, ezúttal bizony mégis erősen kétesélyes a dolog. Van ugyanis egy törvény az USA-ban, mely alapján 35 év után a szerzők visszakaphatják az alkotásaikhoz kapcsolódó jogokat a stúdióktól, és a két író is ezzel támasztotta alá az igényét.

Természetesen a Disney jogászait sem ejtették a fejükre, így a viszontkereset szinte megjósolható volt. A cég azzal érvel, hogy jelentős befektetést veszélyeztet a per, ami miatt mi akkor sem lepődnénk meg, ha hamarosan jönne a hír, mely szerint peren kívüli egyezség született az ügyben.

(via)

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.