Készítünk egy autós filmet, hívjátok a Stathamet! Nem ér rá? Drága? Akkor a Vin Diesel? Ugyanaz? Paul Walker esetleg? Nincs dolga? Rakjátok egy kocsiba, és hozzátok Afrikába!

A fenti beszélgetés hangozhatott el, amikor a nem túl biztatóan csengő nevű Mukunda Michael Dewil második filmjét igyekezett összehozni. És Paul Walker ráért. Annak ellenére is, hogy gyakorlatilag egyetlen pillanatra sem tűnt jónak a produkció, de hát autó volt benne, a színész kezében pedig legalább annyira jól áll a kormány, mint tiroli jódlizó hegyi sellő kezében a literes korsó sör. Walker a szegény ember Jason Stathame, aki számunkra többnyire a Halálos iramban-szériából lehet ismerős, pechjére nem is lenne bűn rossz akciószínész, csak folyamatosan rossz szerepeket osztanak rá. Mint például most is.

A Pokoli futam főhőse az összes akciófilmes klisét ellövi. Egykori alkoholista férfi a börtönből szabadulva rendbe akarja tenni kapcsolatát Johannesburgban élő feleségével, de rossz kölcsönkocsihoz jut, amelyben a Wunderbaum helyett egy fegyvert, full extra helyett pedig egy megkötözött lányt talál. Rossz helyen, rossz időben. Önmagában ebből a helyzetből egy korrekt autós akciófilmet lehetne összerittyenteni, ilyenkor szoktak jönni a látványos autósüldözések, a verda légterének kreatív kihasználása, néhány kocsin kívüli élmény, de jelen esetben egyikük sem köszön be nekünk integetve, még az út széléről sem.

Mukunda úgy akart akciófilmet forgatni, hogy elfelejtett adrenalinlöketet adni a produkcióhoz. Az ötlet jó is volt, csak a megvalósítás nem. A színészi játékok a ZS-kategória határát súrolják, a kreativitás szele még csak meg sem legyintette a forgatókönyvírót, inkább telepakolta a sztorit egy rakás teljesen hiteltelen és hihetetlen történéssel, némi önmarcangolással, és olyan autósüldözésekkel, amelyek szinte annyira jól neveltek, hogy talán még a sebességhatárt is betartják.

Van azonban a filmnek egyfajta hangulata, ami miatt csak végignézi az ember, és ha el nem is kap, bizonyos pontokon szórakoztatni kezd, aztán köszöni, de nem kér belőle többet. Elfelejted, mintha sosem láttad volna. Tankolni kellett volna még ebbe a kocsiba, mielőtt elindult.

3/10

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Életmód

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon