Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Jazzlegendák, The Rolling Stones, Compact Disco, zebrák, kalózok, illuzionisták, borok és megannyi más program november közepére.

Koncertek

Nyugati és indiai jazzlegendák a Müpában – További infók

November 14., 19:30 – MÜPA (1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.)

Jegyárak: 3300 Ft / 4500 Ft / 5900 Ft / 6900 Ft / 9900 Ft

A hetvenes évek elején a nyugati és az indiai jazz keveredése még nem volt egy széles körben elterjedt dolog… Nem mintha ma az lenne, bukkan fel bennünk a gyanú, de közben azonnal rá is kell jönnünk, hogy mégis csak ilyen különleges zenével fogja szórakoztatni a nagyérdeműt a Müpában John McLaughin gitáros és a kongavirtuóz Zakir Hussain.

Compact Disco lemezbemutató koncert az A38-on – További infók

2013. november 16., 20:00 – A38 Hajó (1117 Budapest, Irinyi József u. 2.)

Jegyek: 1400 Ft (elővétel) és 1800 Ft (helyszínen).

A Walkó Csaba, Lotfi Behnam és Pál Gábor nevével fémjelzett trió eddig három nagylemezzel hagyott nyomott a mai magyar könnyűzenén, és éppen érkezik a negyedik. Ha szeretnéd az elsők között hallani az új anyagot, az A38-on a helyetek!

Rafal Mazur és Keir Neuringer improvizációs jazzestje az A38-on – További infók

2013. november 17., 19:00 – A38 Hajó (1117 Budapest, Irinyi József u. 2.)

Jegyek: 500 Ft (elővétel) és 1000 Ft (helyszínen).

A neves lengyel jazzblogger, Maciej Nowotny szerint „kevés olyan duó létezik Lengyelországban és Európában ma, akik olyan mély és erős zenei dialógust tudnak kialakítani, mint ez a két zenész.” Mindkét művésznek remek érzéke van az improvizatív zenéhez nélkülözhetetlen rögtönzéshez, a nagy ívű zenei formák kialakításához, a kettejük közötti összhang pedig bámulatos.

Film

Mi van a héten a moziban? Zebra, kalózok és gyerekkatonák! – További infók 

Egy félig csíkos zebra egy egész csordát ment meg, egy csapat kölyökkatona pedig az egész emberiséget, szegény Tom Hanksnek pedig ismét nem lesz szerencséje az óceánnal, ám most nem egy lakatlan szigeten fog szomorkodni, hanem egy elrabolt hajón…

Kiállítás

A beatnemzedék meghódítja a Ludwigot – További infók

2013. november 8. – 2014. január 12. – Ludwig Múzeum (1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.)

A kiállításon a beatnemzedék múltjával ismerkedhetünk meg, mely még a negyvenes években indult világhódító útjára, a legkülönbözőbb formákban. A generáció legfontosabb tagjai, Allen Ginsberg, Jack Kerouac és Wimmial S. Burroughs egy új nyelvet és életstílust alkottak a világháború után, létrehozva egy költői nézőpontot, mely máig kikerülhetetlen.

Rendezvények

La Veritá: Művészetek találkozása egy darabban a Müpában – További infók

2013. november 15. 19:00–21:20 – MÜPA (1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.)

Jegyek: 5900 Ft / 6900 Ft / 8900 Ft

A La Veritá című előadás akrobatika, színházi elemek, tánc, zene, tizenhárom akrobata és Salvador Dalì óriásvászna teszi igazi élménnyé, na meg a szürrealizmus, szerelmi történet és az igazság visszatükröződése. A La Veritá akrobatikus és bizarr hősköltemény, amely alkotói egészen egyedi látásmódjának a jegyeit hordozza magán.

Négyszer is jönnek az Illuzionisták! – További infók

November 22. 20:00, november 23., 19:00; november 24., 15:00 és 19:00

Syma Rendezvényközpont (1146 Budapest, Dózsa György út 1.)

Jegyek:  6900 Ft / 17 900 Ft

Két évvel ezelőtt összegyűjtötték a világ hét legtehetségesebb mágusát, hogy 2012-ben elkészült az Illuzionisták című show-műsor, melyben láthatunk  feltalálót, varázslót, szabadulóművészt és mentalistát is, akik gyakran az életükkel játszanak a produkció kedvéért. Pengenyelés, gondolatolvasás, kettévágás, ámulatba ejtő lebegések és izgalmas szabadulások mellett számtalan, soha nem látott illúziót ismerhetünk meg

Borban az igazság – További infók

November 15–17. - Budapest belvárosa

Magyarország többek között nagyszerű borvidékeiről is híres, így a címben rejlő mondat nem lehet újdonság. Ám egy bánata lehet a magyarnak: mégpedig az, hogy habár  borvidékeink az egész országot elfoglalják, éppen ezért néhány csak sok-sok órányi utazással érhető el. Ám nem november 15–17. között, amikor is a Budapesti Bevásárló és Tematikus Utcák, illetve a Budapest Kereskedelmi Iparkamarának köszönhetőn hat budapesti helyszínen mutatkoznak be borvidékeink, izgalmas utazásban lehet részünk, arcpirítóan rövid idő alatt.

Zene

Mi hallgassunk a héten? – A múlt és jövő legendái

Aki új és aki klasszikus muzsikákra szeretne reggelente rohanni a busz után vagy üvölteni őket az autóban, mind jól jár a héten. Lady Gaga néha eszement dalszövegekkel és technószerű furcsaságokkal, néha pedig igazi vérbeli poppal szórakoztat minket, míg a The Killers összegyűjtötte eddigi tíz évének termését, két új dallal megfejelve az eddigi kislemezek válogatását. Két legenda is felbukkan a héten, a The Beatles BBC-s szerepléseinek itt van  a 63 dalos második keveréke, melyre 1994 óta várunk, a The Rolling Stones pedig nyári nagy koncertjeit dvd-n is kiadta, bizonyítva, hogy az erő örök. Zenére fel!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.