Kimenő: a heti programdózisod – 2013. november 18–26. ATB, Fridge, Egy alternatív Budapest, és ez csak a kezdet...

Elképesztően intenzív hétnek nézünk elébe, ha szeretnénk kimaxolni a lenti lehetőségeket. Budapestre látogat Goldie és ATB, fagyoskodhatunk a Fridge-en, egyéves a Cultivo, Harcsa Veronika pedig újra pályán. Jó szórakozást, srácok!

Koncertek

Downtempós benyomások és Voler Mouche a Gödörben – További infók

2013. november 20., 20:00 – Gödör Klub, Budapest VI., Király u. 8–10.

A belépés ingyenes

A Voler Mouche ötlete 2005-ben merült fel Miski Ádám billentyűs fejében, aki egyéb digitális hangszerekben is jártas. A formáció downtempo, lounge és trip-hop stílusokból induló, saját szavaikkal élve “impressziókra épülő” zenét játszik, de szabadon merít klasszikusokból is. Széles skálán mozognak számról számra is:  a gépi alapokat jazzes kompozíciókkal és bossa novás ritmusokkal gazdagítják

Szalóki Ági dívát játszik az Opusban További infók

2013. november 21., 21:00 – BMC, Opus Jazz Club,  Budapest IX., Mátyás u. 8.

Jegyek: 1500 Ft

Szalóki Ági saját szavai a produkcióról: “Karády személyében egy olyan nő énekel, aki túl van már sok mindenen. Ezzel próbálok meg azonosulni, nem a végzet asszonya képpel, hiszen azzal nem tudnék, és nem is akarok. De ha felmegyek a színpadra, azért díva vagyok én is, még ha más is a karakterem. Így próbálom a színpadról üzenni: minden nő képes arra, hogy díva legyen, mindegyikünk megélte ugyanazokat a szerelmeket, mindenkiből lehet igazi királynő, akár Karády.”

BIN-JIP – További infók

2013. november 22., 21:30 (kapunyitás: 20:00) – Trafiq, Budapest V., Hercegprímás u. 18.

Jegyek: 1500 Ft

A szokatlan hangzású név (ejtsd: bin dzsip) mögött három fiatal zenész rejtőzik.  A zenekar nevét az azonos című koreai film után kapta, a kötődési pont – túl azon, hogy ez a tagok egyik kedvelt filmje – az, hogy a különös hangulatú alkotás lakásokban, szobákban játszódik, a zenekar eddigi léte pedig szintén szorosan kötődik egy szobához, Andrew nappalijához, ahol a dalok készültek, és a zenészekből zenekar lett. Bővebben  itt olvashatsz a csapatról.

A Maestro meg a Muzikum – Rackajam-koncert További infók

2013. november 22., 21:00 – Muzikum Klub, Budapest VIII., Múzeum u. 7.

Jegyek: 1000 Ft (elővételben) 1500 Ft (helyszínen)

Ferenczi György a magyar zenei színtér egyik legérdekesebb figurája. Dolgozott a Hobo Blues Banddel, az LGT-vel, a Takács Tamás Dirty Blues Banddel, énekelt a Budapest Bárral, és végtelenségig sorolhatnánk tovább. Ének, hegedű és gitár mellett a szájharmonika-tudásáról a leginkább ismert: már 1993-ban elnyerte a világ legjobb harmonikajátékosának járó címet.

Film

Drogok, szuperhősök, bulikirályok és gyereklovagok a moziban – További infók

Igazi sztárparádénak lehetünk részesei A jogász című filmmel, melyben egyszerre esik bele a csúnya bűnös drogvilágba Brad Pitt, Michael Fassbender, Javier Bardem, Penelope Cruz és Cameron Diaz. Sötét világgal folytatódik Thor története, amiben most az egész univerzum kerül veszélybe egy barbár csorda által, ráadásul New Yorkot is úgy ahogy van elpusztítják. Némileg komolyabb és filozofikusabb vizekre evez az olasz A nagy szépség, melyben egy 65 éves bulikirály író fedezi fel újra Rómát, felelevenítve a múltat. Persze a kicsik sem maradnak ki a jóból – ha gyereket kell moziba vinned, nézd meg a Justin, a hős lovag-ot, aki a világot megmentve próbál lovag lenni, még ha a lovagkornak annyi is…

Kiállítás

Egy alternatív Budapest, szörnyekkel az Abszolút Galériában - További infók

November 21.–december 4.Abszolút Galéria, Budapest VII., Kazinczy u. 52. 

A belépés ingyenes

Facebook-oldalán már régóta több ezren rajonganak a Kovács Péter különleges fotóiért, melyen néha elképzelhetetlen, néha abszurd, néha pedig humoros eseményekkel dobja fel a tipikus budapesti tájat, igazi Alternatív Budapestet alkotva. A grafikus munkáit most az Abszolút Galériában is megnézhetjük, ahol a falakra több olyan fantáziabomba is kikerül, amiket online eddig nem láthattunk.

Groteszk világ és iKonok a Karinthy Szalonban – További infók

Megtekinthető: december 6., 16:00Karinthy Szalon, Budapest XI., Karinthy Frigyes út 22. 

Krnács Ágota önálló művészként folyamatosan alkot, nevével pedig már rengeteg egyéni vagy csoportos kiállításon is találkozhattunk. Elmondása szerint egy stílusirányzatba sem tudja magát besorolni, amit meg is értünk, ha egy pillantást vetünk műveire, melyekben egyszerre keveredik a digitalizmus, a popkultúra, vibráló, kollázsszerű vonalrendszerek, kontrasztok és színek.

Erdélyország és Bethlen a Nemzeti Múzeumban – További infók

2013. november 19. – 2014. február 2.

Magyar Nemzeti Múzeum, Budapest VIII., Múzeum körút 14–16.

A Magyar Nemzeti Múzeumban február 2-áig lesz megtekinthető a Bethlen Gáborról szóló kiállítás, melynek legfőbb célja az, hogy rávilágítson a történelmi személyre és fontosságára. A kiállítás által nem csak egy érdekes történelmi alakot ismerhetünk meg közelebbről, de az Erdélyi Fejedelemséget is, kiemelve annak középkori külkapcsolatait.

Rendezvények

Téli varázs a Fridge Fesztivállal a HungexpónTovábbi infók

November 21., 16:00 – november 24., 23:00 – További infók

Hungexpo, Budapest X., Albertirsai út 10.

Ha tél van, akkor Fridge van! Az évszak legjobb fesztiválja idén is beköltözik Budapest vásárvárosába. Hó, téli sportok és a legjobb zenészek és lemezlovasok magyar és nemzetközi szinten is – ezek a legfőbb jellemzői az idén a Hungexpóba költöző Fridge Fesztiválnak, ahol most a buli és a sportok mellett még be is vásárolhatunk magunkra a hideg hónapokra.

ATB meghódítja a Club Playt – További infók

November 22., 22:00Club Play, Budapest XI., Daróci út 2.

Három év után tér vissza Magyarországra ATB, hogy elvarázsolja a Club Play közönségét. André Tanneberger, vagyis ahogy többen ismerhetjük, ATB november 22-én fogja bizonyítani a Club Playben, hogy régi fénye máig nem kopott meg. A dj 1998-ban robbantott az Angliában a listák csúcsáig mászó 9 PM (Till I Come)-mal, melyet aztán több megasláger is követett.

Aranyfogak éjszakája – Goldie a Corvintetőn – További infók

November 23., 22.00Corvintető, Budapest VIII., Blaha Lujza tér 12.

Jegyek: 1500 Ft (éjfélig), 2000 Ft (éjfél után)

Goldie. A kedves név alapján az ember inkább egy törékeny, de erőteljes hanggal megáldott szőke énekesnőre asszociálna, mintsem egy 48 éves jamaikai és skót felmenőkkel rendelkező, nyakában kilós aranyláncot, szájában pedig színarany fogsort hordó angol drum and bass dj-re. Most a májusi elmaradt fellépését jött pótolni a Corvintető színpadára, ahol olyan elismert magyar dj-k után fog fellépni, mint Dj Ren, Mastif és Mentalien. Az esemény november 23-án este tíz órakor veszi kezdetét, és egészen az első napsugarak megjelenéséig, reggel hatig fog tartani.

CULTIVO    # THE BIRTHDAY ALLSTARS #    WORKSHOP.NETWORKING.PARTY

November 21., 21:00 – TrafiqBudapest V., Hercegprímás utca 18., További infókregisztráció

November 21-én ünnepli a Cultivo fennállásának egyéves születésnapját! Az elmúlt 12 hónapban tizenkétszer találkoztak a tudásra, motivációra éhes fiatalok különböző belvárosi szórakozóhelyeken, hogy együtt túlórázzanak. A Cultivo csapata megjárta a VOLT fesztivált, kanapéjukon vendégül láttak 42 előadót, és több mint ötezren töltötték velük a csütörtök estéket. A szervezők nem kis dologba vágták fejszéjüket, és meghívták az összes eddigi előadót, akik valaha a Cultivo kanapéján beszélgettek egymással, hogy ezúttal kötetlen formában, a bárpult mellett találkozhass velük!

Zene

Mi jelenik meg a héten?  Rock n' Chill – További infók

Múlt héten a populárisabb mezőny felé fordultunk, olyan albumokkal mint az új Lady Gaga, vagy éppen a Killers legutóbbi best-of lemeze. Most fordítsuk el szemeinket az arénákat megtömő szupersztárokról, és próbáljuk megsaccolni, hogy a 19 éves James Bugg legújabb albumával hány lány szívét fogja összetörni, nézzük meg, mit kotyvasztott össze a garázsban az American Idol-döntős Daugthry, és levezetésképpen relaxáljunk tyDi lemezére.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon