Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Pofont mondjuk akkor sem kértünk volna tőle, de azért azt bátran kijelenthetjük, hogy a mostani Hegy megenné reggelire egykori önmagát. Talán még egy egész grillcsirkét is leküldene utána.

Az izlandi születésű Hafþór Júlíus Björnsson most 205 centi magas és 175 kiló. Itt a szerkesztőségben nincs olyan ember, aki ne halna meg már csak attól is, ha ez a hegyomlás ráborulna. A hapsi - minő meglepetés! - hivatásos erősember. A World's Strongest Man versenysorozaton 2011-ben a hatodik, 2012-ben és 2013-ban a harmadik, 2014-ben a második (egy fél ponttal maradt le az első helytől), tavaly pedig ismét a harmadik helyen végzett. Nem csoda, hogy ő játssza a Trónok harcában Gregor "A Hegy" Clegane-t, azt a szörnyszülöttet, akinek nevét egész Westerosban csak suttogva merik kimondani. Félelmetes a faszi, na!

Persze ő sem volt mindig ekkora. Mielőtt elkezdett volna álló nap kocsikat emelgetni és kétóránként tömni magába a fehérjét, profi kosarasként mozogta le a bevitt kalóriákat. 2006-tól az izlandi nemzeti válogatott centere volt, egészen addig, amíg 2008-ban egy konditeremben találkozott későbbi mentorával, aki határozottan megkérte, hogy ne bohóckodjon már ezzel a labdázással. Kosarasként a srác még úgy nézett ki, ahogy a centerek szoktak. Figyuzz csak!

Aztán megtörtént az a bizonyos találkozás, Júlíus nekifogott vasat gyúrni, aztán napról napra elkezdett úgy kinézni, mintha a kosaras srácot betekerték volna egy vastag hússzőnyegbe.

A sztori végét pedig már ismeritek...

Ez a megható történet is szépen példázza, hogy ha az univerzum egy embert és száz kiló izmot egymásnak teremtett, akkor azok ketten előbb-utóbb egymásra találnak. Na jó, viccet félretéve, Júlíus története természetesen nagyon inspiráló, bár azt azért érdemes fejben tartani, hogy egy ilyen átalakuláshoz szükséged van arra is, hogy a genetika a kezed alá dolgozzon.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.