Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha fel kéne sorolnunk azokat a könyveket, amelyek óriási hatást gyakoroltak az emberi civilizáció alakulására, talán holnap estig sem fejeznénk be az ominózus listát. És bár az ilyen kikerülhetetlen alkotások – legyen szó antropológiai, pszichológiai, pedagógiai, filozófiai vagy éppen természettudományos művekről – megérdemelnék azt, hogy korunk „okosemberei” gyakrabban forgassák őket (mondjuk a telefonok helyett), a várt eredmény gyakran elmarad.

De ez talán nem is csoda: világunk annyira ingergazdag, hogy egy átlagosnak tűnő, nehézkes című, régi vágású könyv alig fogja felkelteni az átlagember érdeklődését, ma, amikor a filmeket, a borítókat, a műsorokat, a zenét, a címeket, az ételeket, a ruhákat és lényegében a legtöbb szolgáltatást is „cukrozzák”; ma, amikor az igénybe vett eszközök többsége érintőképernyős és multifunkcionális, de minimum hangot ad ki, vibrál vagy világít.

Henning M. Lederer úgy gondolta, hogy egy olyan világban, ahol a profitmaximalizálásra törekvő vérszomjas marketinggépezetnek köszönhetően szinte mindent máz borít, kell egy kis extra a régi klasszikusoknak, hogy felkeltsék a kor emberének a figyelmét. Egyszerű, mégis szemléletes animációi remek megoldást jelenthetnek erre a problémára, kár, hogy ezeket a valóságban nehezen lehetne kivitelezni:

Ez megvolt?

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.