Van olyan férfi, aki nem szereti a sört?

Persze, ízlések és pofonok, de valljuk be, hogy a legtöbben imádjuk. Nekünk ez külön program, a csajok koktélozni, vásárolni, szépítkezni járnak, mi sörözni. Általában nem telik el úgy péntek vagy szombat este, hogy ne innánk meg legalább egy korsóval, hiszen a baráti összejövetelek, a meccsnézés, a bulizás és a szimpla szabadidőnk egyik alapvető velejárója.

Lehet világos vagy barna, kesernyésebb vagy gyümölcsösebb, kukorica vagy búza, ülhetünk otthon a kanapén vagy a kocsmában a haverokkal, a sör biztosan elfogy. A csajodnak pedig hasznos információ, hogy már a tudomány is a folyékony kenyér fogyasztás pártját fogja. Kutatások kimutatták, hogy napi két pohár jó hatással van az egészségünkre és fokozza az agyműködést. Ha ez még mindig nem lenne elég ok az arany nedűivására, akkor ott vannak a viccesebbnél viccesebb sör reklámok.

Azt már megszokhattunk a Heinekentől, hogy reklámjai kifejezetten szórakoztatóak és valamilyen módon kifigurázzák a mindennapi szituációkat. Mindenkivel előfordult már, hogy összetévesztett valakit egy ismerősével, vagy ismert emberrel, sokszor azt sem tudjuk, honnan ismerős az arc, akitől visszaköszönés helyett értetlen és zavarodott pislogás a válasz.

A márka legújabb kampányának egyik alappillére az a reklámfilm, amelyben erre a hétköznapi szituációra láthatunk egy példát. Jó, annyira nem hétköznapi, mert nem Béla bácsit keverik össze Géza bácsival, hanem két hollywood-i színészt. A vicces, kissé ironikus televíziós reklámban a főszerepet az Oscar- és Golden Globe-díjas Benicio del Toro játssza, Banderas – a lányok bánatára – nem tűnik fel a képernyőn.

A reklám készítői éltek a del Toro és Banderas közti hasonlóság adta lehetőséggel és ütős sztorit faragtak az említett szituációból: Benicio saját népszerűségét hozza párhuzamba a Heinekenével, amikor egy turista pár észreveszi őt, és készítenek vele egy szelfit. Csak a film végén derül ki, hogy a pár azt hiszi, hogy Antonio Banderas issza a világ egyik legnépszerűbb sörét nem messze tőlük. Benicio reakciója eszméletlen! Már csak ezért (na meg a jó sör miatt) megéri 30 mp-re megtorpanni a Tv előtt.

(x)

És ezt olvastad már?
Már hárommillió forintért is lehet jegyet venni az új Pókember-mozira