Kevéssé ismert tények: pontosan tíz évvel a negyedik rész után megjelent az ötödik betörőalázós film. Igen, az ötödik. Igen, volt negyedik is.

Sokan talán egészen a fejük búbjáig húzzák fel a szemöldöküket a radar alatt repülő, 2012-es Reszkessetek betörők sorozatszámán. Ötödik. Sokakban talán teljesen jogosan merül fel a kérdés, miről maradtak le. Eláruljuk: semmiről. Kevin már régen a múlté, új gyerekek garázdálkodnak új betörőkkel hatalmas házakban, olyan színvonalon, amitől az egykori Jónás Rita-féle Kölyökklub is elhatárolódna. A kiskalózok sírnának, a néző nem szórakozna. Az meg ugye nem jó senkinek.

A gyalázatos harmadik rész után már egyik Home Alone-filmet sem merték mozikba küldeni, inkább csak a tévében nézve okoztak maradandó agykárosodást. Az utolsó, szinte nézhetetlen, az azonnali DVD-pokolba küldött negyedik rész után tíz kemény év telt el anélkül, hogy egy MacGyver lelkületű gyereket otthon hagytak volna a szülők, galád módon a betörők kezére játszva. Ha jobban belegondolsz, nem csoda, hogy Macaulay Culkinből drogos lett azok után, hogy kétszer is elhagyta az apja, az anyja, meg a testvérek hordája.

Az ötödik epizódban egy Finn nevezetű gyerek és családja új házba költözik, amihez meglepően jó áron sikerült hozzájutnia a díszes famíliának. A ház valószínűleg azért is lett jóárasítva, mert az épület a semmi közepén áll, és első ránézésre is olyan, mint amiben szellemek tartanak vetkőzős pókerpartikat minden este. Nem, ne örüljünk, nem az American Horror Story teljes estés változata kezdődik el, bár kerül egy kis cukorszirupos horrorvonal a sztoriba. Kiderül ugyanis, hogy az épület a legendák szerint valóban elátkozott, amitől kicsi Finn finoman szólva is belerottyant a gatyájába. A szülők céges buliba mennek, a gyerekek otthon maradnak. Hogy jönnek-e a betörők? Az ég kék? A fű zöld?

A szebb napokat látott Malcolm McDowell és Debi Mazar, valamint a Nevem Earl Rákmestere, Eddie Steeples a házban elrejtett kincset igyekeznek megszerezni suttyomban, ez pedig megannyi remek pillanatot hoz, hiszen kicsi Finn végig azt hiszi, a hatalmas házban valóban szellemek járnak. A nevetés legalább annyira garantált, mint egy Mikroszkóp Színpad-előadás közben. A forgatókönyvírók annyira remek formában vannak, hogy még az egykori borotválkozós jelenetet is tökéletesen lemásolják, de Finn hamvas bőrét ezúttal nem csípi rommá a Pitralon, egyszerűen csak megvonja a vállát, keményebb ő, mint ez a Kevin gyerek.

A Holiday Heist alcímmel ellátott Reszkessetek betörők-folytatás amolyan ZS-kategóriás tévéfilm lett, de hát nem is nagyon akar több lenni, szóval nem érheti szó a kirámolni kívánt ház elejét, olyan műről beszélünk, ami még DVD-n sem aratott. De ha valaki erősen bepálinkázott karácsonykor, és gyűlöli az életét, akkor vethet rá egy pillantást. Élvezni senki sem fogja, de legalább rájön, hogy igaz a mondás, miszerint „mindig lehet rosszabb”. Megnéznénk mondjuk egy hiperrealista rebootot Christopher Nolantől a drogos Culkinnal a főszerepben.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon