Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Miniinterjú Ridley Scott-tal, aki röviden elmondja, mi történt, amikor megérkeztek az első, meglehetősen kellemetlen hírek Kevin Spaceyről, és hogy mennyire gyorsan kellett cselekednie a már addigra elkészült A világ összes pénze újratervezésével.

- Áruld el, miért döntöttél úgy, hogy lecseréled Kevin Spacey-t Christopher Plummerre!

- Elég egyszerű okok miatt. A legfontosabb az volt, hogy amikor befutottak a rossz hírek Kevin ügyeiről, tudtam, ez az egész valamilyen módon hatással lesz a filmre. Így az első dolgom az volt, hogy felhívtam a produceremet, Dan Friedkint, aki egy nagyszerű fickó. Mondtam neki, hogy tennünk kell valamit. Le kell cserélnünk őt. Komolyan? Igen, lecserélni, újraforgatásokkal. Hány jelenetről van szó? Fogalmam sincs. De ugorjunk neki, most rögtön. Szóval összerántottam a csapatot megint, leültünk, és kitaláltuk, mire is lenne szükség, mi az, ami lehetséges, mi az, ami nem, és ki ér rá egyáltalán. A nagy kérdés az volt, hogy tudok-e szerezni egy megfelelő színészt Getty szerepére. Még aznap este elrepültem New Yorkba, hogy Christopher Plummerrel találkozzunk, aztán ennyi is volt.

- Változtattál egyébként az újraforgatásokkal bármi mást is a filmen?

- Nem, a film minden más tekintetben tökéletes volt, más bocsánat, hogy ezt mondom… (nevet)

- Mi vonzott téged ebben az egész Getty-sztoriban?

- Getty a pénze miatt lett híres. De aztán amiatt lett hírhedt, hogy nem volt hajlandó fizetni. Az emberek leegyszerűsítették a dolgokat, és azt gondolták, „micsoda rosszfiú”, de ennél azért jóval komplexebb volt a helyzet. Engem ez a komplexitás érdekelt. Amikor a sajtónak nyilatkozott, és megkérdezték tőle, hogy mennyit hajlandó fizetni az unokájáért, majd azt mondta, semmit, az emberrablókhoz beszélt. Figyelték, mit mond. Tulajdonképpen tárgyalt velük.

- Mi volt a legnagyobb kihívás a forgatások során?

- Őszintén? Sosem gondolkodom kihívásokban. Csak arra gondolok, hogy mennyire szeretem azt, amit csinálok, és hogy mi a dolgom, és azt is teszem.

- A Golden Globe-on három, az Oscaron egy jelölést kapott A világ összes pénze. Van számodra bármi jelentősége a díjaknak és a jelöléseknek?

- Mindig jó érzés, ha ilyesfajta elismerést kapsz, de sokkal hálásabb vagyok azért, mert egészséges vagyok, és még mindig tudok filmeket készíteni. Ez tesz a legboldogabbá.

Fotók: Fabio Lovino

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.