Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az Aviation Gin tulajdonosa és egyben reklámarca, Ryan Reynolds nem tud hibázni, ha a termék PR-járól van szó. A Dedication című klipben például arról győzködi a vásárlókat, hogy ő annyira elhivatott, hogy a gin összes palackját könnyekig meghatódva, saját maga fújja és csiszolja.

Aztán a reklám végén befut egy Andy King nevű ipse, akiről azt kell tudni, hogy a bebukott luxusfesztivál, a Fyre Festival egyik gyanútlan szervezője volt, akit a később gyanúsítottá vált másik szervező megkért valami nagyon nem helyénvaló dologra. Történt ugyanis, hogy egy nagyobb szállítmány Evian elakadt a vámon, a helyzetet pedig a csaló szervező úgy akarta megoldani, hogy megkérte Kinget, ugyan elégítse már ki szájjal az illetékest, hadd menjenek a dolgukra.

A Netflix dokumentumfilmjében maga King mesélte el a történetet, és ezzel egy csapásra híressé vált, annál is inkább, mert emberünk még hajlandó is lett volna megcsinálni a dolgot, csak hogy megmentse a bukásra ítélt fesztivált. Igaz, később ki akarta vágatni a doksiból az ominózus részt, de mivel ennek a kérésnek nem volt jogalapja, a Netflix vállalta az esetleges pert, és benne hagyta.

Reynolds reklámja már csak annak fényében is zseni, hogy miután a palackokat saját maga fújó színész elmondja, hogy nem mehetsz elég messzire a cégedért, megjelenik King, kér egy Aviation Gint, aztán a klip ezzel zárul: Te milyen messzire mennél?

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.