Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mi tényleg nagyon nagyra becsüljük Martin Scorsese munkásságát, de képtelenek vagyunk felfogni, miért jó az a rendezőnek, ha újra és újra beleszáll az új évezred egyik legnagyobb mozis diadalmenetét bemutató szuperhősfilmes műfajba.

Mert ugye nem rég azt nyilatkozta, hogy szerinte a Marvel filmjei nem is filmek, inkább olyanok, mint egy jól megcsinált vidámpark. Oké, mindenki értette, hogy nekik nem jönnek be ezek a mozik, Sam Jackson és Robert Downey Jr. is elmondták a magukét, aztán már éppen kezdett elcsendesedni a vihar a biliben, amikor Scorsese a Londoni Filmfesztiválon megint elkezdett hisztizni.

Itt az újabb kirohanása:

Vagyis megint elmondta, hogy a szuperhősfilm szerinte nem mozi, hanem valami más, vagyis VALAMI MÁS, ha még nem mondta volna.

Az is kiderült közben, hogy miért van ennyire kiakadva: azért, mert hiába szedett össze olyan sztárokat, mint Al Pacino, Robert De Niro, Joe Pesci vagy Harvey Keitel a The Irishman című filmjéhez, a hollywoodi stúdiók nem mutattak túl nagy lelkesedést, ezért a Netflixhez kellett vonulnia a tervével.

Szóval értjük és valahol meg is értjük, hiszen a Marvel filmes univerzumának világsikere valóban elszívja a levegőt sok filmtervtől, de ez a hiszti akkor sem méltó egy olyan névhez, mint Scorsese, aki ráadásul korábban még azt is beismerte, hogy úgy kritizálja ezeket az alkotásokat, hogy nem is látta őket.

Egyébként csak megjegyezzük, hogy a The Irishmant várhatóan ronggyá fogják nézni a népek a Netflixen, és ha igazak az előzetes kritikák, még díjakkal is nyakon lesz öntve.

Tényleg, lépjünk tovább, mielőtt még kínosabb lesz ez a sztori!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.